Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Yeni Buzul Çağı Fosili

Sergen Sertkaya

HM Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Nisan 2014
Mesajlar
311
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Sancaktepe, Turkey
Los Angeles`ta kuzey - güney doğrultusunda uzanan ünlü La Brea Bulvarı`nında bulunan La Brea Katran Çukurları`na (La Brea Tar Pits) oldukça yakın bir noktada yeni bir fosil yatağı bulunuyor.
Keşfedilen fosiller arasında bir aslana ait kafatası, kılıç dişli kedi kalıntıları, kurt, bizon, at ve neredeyse hiç bozulmamış bir mamut iskeleti bulunuyor.
Araştırmacılar, katran çukurlarının yanında bulunan bir otoparkın altında 2006 yılından bu yana 16 fosil yatağı buldu, kazı çalışmaları ise geçtiğimiz yılın yaz aylarında başlamıştı.
La Brea`da kurulmuş olan Page Müzesi yetkilileri, bulunan fosillerin müzenin Buzul Çağı koleksiyonuna eklenebileceğini belirtiyor. Bu keşif, müzenin mevcut envarterinin iki katına çıkmasını sağlayacak.
700 farklı türden fosillerin keşfedildiği Proje 23 olarak adlandırılan araştırma sırasında bulunan dev mamut fosiline `Zed` adını veren araştırmacılardan Shelley Cox, Zed`in neden önemli olduğunu şöyle açıklıyor:
`Zed`i önemli kılan onun tam bir örnek olması. La Brea`da ortaya çıkardığımız fosillerin hepsinden daha büyük, dişleri de tam ve şimdiye kadar bulduklarımızın hepsinden önemli derecede büyük`
Zed`in kemiklerini inceleyen araştırmacılar, kemiklerden anladıkları kadarıyla hayvanın 47- 49 yaş aralığında bulunduğunu ifade ediyor. Bulunan fosil, karbon hesabına göre 38 bin ila 42 bin yıl öncesinde yaşadı.
La Brea Katran Çukurları bölgesi 10 bin ve 40 bin yıl öncesi aralığında yer alan zaman diliminde birçok hayvana evsahipliği yaptı. Dünyanın en ünlü arkeolojik bölgelerinden biri olan bölgede yer alan yapışkan zift, yıllar boyunca mamutlar, mastodonlar, kılıç dişli kediler ve diğer Buzul Çağı hayvanlarını yutarak dünyanın en büyük fosil yataklarından birini oluşturdu.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst