Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Medeniyetler-Çin Medeniyeti

BOMBFACTORY

Uzman Üye
Uzman Üye
Trabzonspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3,333
Tepkime puanı
6
Puanları
136
Çin Medeniyeti

Dünyanın en eski uygarlıklardan biri olan Çin 3000 yıl sürdü. M.Ö 4600 yılında devlet sistemi kurulduğuna inanılıyor.Birçok Çinli destekçiler kendi tarihinin 5000 yıla uzandığını iddia eder.Çin tarihinin 3000 yıldır verilerinin takip edildiği evrensel olarak kabul edilmektedir.
Çin,Milattan Önce 5. yüzyılda Feodal çağa geçti.Milattan Önce 2.yüzyılda,Çin geniş kültür ve birleşmiş bir çok etnik imparatorluk ile ülke haline geldi.Geçen bir yüzyıl içerisinde,Çin dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline geldi.Çin tarih boyunca Han,Sui,Tang ve Ming hanedanları gibi görkemli dönemler yaşadı.Milattan sonra 13.yüzyıla gelindiğinde,Çin dünyanın kültür merkezi haline geldi.
Çin'de tarımsal keşifler,sanayi ve bilimsel gelişime büyük ölçüde katkıda bulundu.Çin'in dört büyük icatları;pusula,kağıt yapımı,basım ve baruttur.

Çin Medeniyeti Bilinen Şehirleri

Başkent: Changan:Antik Çin'in başkentidir.Dört ünlü antik dünya başkentlerinden biridir.Çin tarihi boyunca kendi başkentlerinde uzun bir geçmişi ile bugüne kadar en etkili şehirdir.Shi Shi'ye göre "kutsal şehir" Çin uygarlığının beşiğidir.

Taiyuan: 3 tarafı dağlarla çevrilidir.Kuzey Çin'de en çok ve en güzel ünlü kentlerinden biri olarak kabul edilir.Konumu nedeniyle pek çok savaş odak noktasıdır.

Changsha: Çin'in Güney Merkez ovalarında yer alır ve Xiang Nehrine yakındır.Bu şehir Mawangui Mezarları dahil çok uzun ve renkli bir geçmişe sahiptir.

Dali: Yunnan eyaletinin batısında yer alır.Ülkenin yedi tatlı su göllerinden olan Erhai Gölü’ne sahiptir.

Xining: Tibet yaylasına geçit şehridir ve çok önemlidir.

Medeniyetin Sahip Oldukları

- Yiyecek üretimi +20%
- Büyük savunma yeteneği

Medeniyetin Özel Birimleri

- Cho-Ku-Nu
- Mangudai
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst