Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

KVM Switch

Alexander Graham Bell

Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Haziran 2014
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
[h=1]KVM Switch nedir?[/h]Kavram İngilizce "Keyboard Video Mouse Switch" kelimelerinden oluşan bir kısaltmadır.
KVM Switch; Aynı zamanda birden fazla bilgisayar ile çalışma ihtiyacı duyarız bunu yapabilmek için kullanılan cihaza KVM Switch denir.
KVM Switch üzerindeki port sayısı aynı zamanda kullanılabilecek bilgisayar sayısınıda belirlemektedir. Örneği; 6 portlu bir KVM Switch ile 6 bilgisayar'ı aynı zamanda kullabilirsiniz.
KVM Switch'lerin 64 portluk olanlarıda bulunmaktadır.
[h=1]KVM Switch nasıl çalışır?[/h]KVM Switch’ler üzerinde klavye, mouse ve monitör girişleri ve çıkışarı bulunur. Her bir bilgisyarın klavye mouse ve monitor girişleri KVM Switch’e bağlanarak birden fazla bilgisayara erişim gerçekleştirilir.
Bilgisayarlar arasında geçiş klavye kısa yolları, OSD (On Screen Display) menüsü yada üzerindeki switch üzerindeki butonlar vasıtasıyla gerçekleştirilebilmektedir.
[h=1]KVM Switch türleri[/h]1. Analog KVM Switch
2. Dijital KVM Switch (IP erişimli)
[h=1]Analog KVM Switch[/h]Sadece başındayken bağlı bilgisayarların erişimine imkan veren KVM Switchler "Analog" olarak sınıflandırılır. Kendi içerisinde "Otomatik" ve "Manuel" olarak iki anagrup altında toplayabileceğimiz Analog KVM Switchlerden sadece üzerinde butonlar aracılığı ile geçiş yapılabilenler "Manuel", klavye kısayolları kullanılarak geçiş yapılabilenler ise "Otomatik" olarak sınıflandırılmaktadır.
[h=1]Dijital KVM Switch (IP erişimli)[/h]Başındayken bağlı bilgisayarların KVM erişimi sağlanabildiği gibi IP üzerinden uzak erişime de olanak sağlayan KVM switch grubu "Dijital" olarak sınıflandırılmaktadır. Piyasada bulunan bütün dijital KVM switchler OSD (On Screen Display) menüsü üzerinden ve/veya klavye kısa yolları ile ekran geçişi sağladığından "Otomatik" sınıfına dahildirler.
[h=1]KVM Switch fiyatlarını belirleyen faktörler[/h]1. Marka,
2. Switch'in türü,
3. Switch üzerindeki port sayısı,
4. Bilgisayarları ne kadar mesafe uzaklıktan kontrol edilebileceği,
5. Hdmi yada DVI gibi portlarının bulunması,
6. Voltaj koruması gibi ek özelliklerinin bulunup bulunmadığı gibi faktörler KVM Switch fiyatlarını belirler.
[h=1]KVM Switchlerdeki kablolama türleri[/h]1. Koaksiyel Kablo (coaxial)
2. UTP Kablo
[h=1]Koaksiyel Kablo (coaxial)[/h]Monitör kablolarından tanıdığımız kablolama türüdür. Bazı KVM Switch modellerinde her bir bilgisayarın Klavye, Video ve Mouse için üç ayrı kablo kullanılırken, bazı modellerde ise bu üç kablo yerine tek bir özel kablo yapılarak KVM erişimi bu kablo aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Piyasada 10m mesafeye kadar bulunabilen bu kabloların mesafe sınırlamasının yanında UTP kablolamaya kıyasla yeterince esnek olmaması, yer kaplaması ve görüntü kirliliğine neden olması gibi dezavantajları bulunmaktadır.
[h=1]UTP Kablo[/h]IP üzerinden data transferi için kullandığımız standart UTP (Cat 5/5e/6) kablolar günümüz teknolojisinde kullanılan KVM Switchlerin kablolaması için de kullanılabilir hale gelmiştir. Genel olarak Dijital KVM Switchlerin bir çoğu Analog KVM Switchlerin ise bazıları UTP kablolama desteği ile piyasaya sunulmaktadır. KVM switchler için UTP kablolama türü Koaksiyel kablolama türüne göre mesafe, esneklik, yerden kazanç ve daha düzenli bir yapı sağlıyor olması gibi birçok önemli avantajlara sahiptir.
[h=1]KVM Switchlerin yararları[/h]1. Birden fazla bilgisayarı aynı anda kontrol etme olanağı,
2. Birden fazla bilgisayarı ip üzerinden kontrol etme olanağı,
3. Birden fazla bilgisayarı uzak mesafeden kontrol etme olanağı,
4. Ek yazılım yada donanım takviyesi gerekmez,
5. Birden fazla kullanıcıyla kullanım imkanı sağlar,
6. Networkün çökmesi halinde bile bilgisayarları yönetebilirsiniz.
[h=1]Piyasada bulunana KVM Switch markaları[/h]1. Artes
2. Assmann
3. Aten
4. Edimax
5. J5 Create
6. S-Link
7. Techwin
8. Digitus


Kaynak: http://kvmswitch.nedir.com/#ixzz35CMzQvla
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst