Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Kendisi cezaevinde ama 'maaş+prim' yatıyor

Hükümdar

Administrator
Admin
Web sitesi
www.metin2tr.net

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sırasında, evindeki ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar çıkan Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, yaklaşık 30 bin lirayı bulan maaşının ödenmeye devam etmesi banka içinde rahatsızlığa yol açtı.
Banka yönetimi personele yeni yılda verilmesi gereken yüzde 7 oranındaki zammı henüz uygulamaya koymazken, cezaevinde bulunan Genel Müdür’ün maaşının ödenmeye devam etmesi personelin tepkisine yol açtı. Taraf gazetesinin haberine göre, hâlen cezaevinde bulunan Genel Müdür Süleyman Aslan’ın son iki aylık maaşı Halk Bankası tarafından hesabına yatırıldı. Aslan’ın maaşı, hesabına yatırıldı. Ancak tüm mal varlığına haciz konulduğu için maaşı banka hesabında tutuluyor. Hacizin kalkması ile birlikte, Süleyman Aslan birikmiş maaşını kullanma hakkını geri alabilecek.
Maaşın yanısıra prim de alacak
Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Aslan’ın, bankadaki görevi hâlen devam ediyor. Hükümet, Genel Müdür’ün yerine nisan ayı içinde yapılacak olan genel kurulda atama yapmayı planlıyor. Genel kurulda, ayrıca banka yöneticilerine ve personele dağıtılacak primler için de karar alınacak. Primlerin geçmiş yılı kapsaması nedeniyle Aslan da milyonluk paydan faydalanacak.

Avukatın parası da Halkbank’tan
Genel Müdür Aslan’a yöneltilen suçlama kişisel bir savunmayı gerektirdiğinden Halkbankası Aslan’ın savunmasını üstlenemiyor. Banka, Genel Müdür’ün mahkemesi için kendi avukatlarını görevlendiremeyeceği için tutulan avukatın ücretini ödeme kararı almıştı. Banka yönetim kurulunun aldığı bu kararla, Süleyman Aslan’ın avukatlık ücretini Halkbank karşılayacak. Dava süresince Genel Müdür Süleyman Aslan’ı, kendi isteği üzerine, Deniz Feneri davasının avukatı olarak bilinen ceza hukuku profesörü Ersan Şen savunacak.

“Avukatlık ücretini nasıl ödesin!”
Vatan gazetesinin yaptığı haberde görüşlerine başvurulan Prof. Ersan Şen, davayı üstlenişini şu sözlerle değerlendirdi:

“Müvekkilim, Halkbankası İcra Kurulu üyesi ve Genel Müdür Süleyman Aslan’ın tüm malvarlığına tedbir konulmuş durumda. Zaten bu nedenle avukatlık ücretini ödeyebilecek durumda değil. Ancak banka Yönetim Kurulu’nun bir karar aldığını ve bu ödemeyi üstlendiğini biliyorum. Yani benim ücretim Halkbank tarafından ödeniyor. Dava Halkbank’la ilgili olmadığı için banka avukatlarıyla ilgili bir konu değil. Şu anda bankayı ilgilendiren bir konu yok. Konu Süleyman Aslan Bey’in kendisiyle ilgili. Ancak ilerde Halkbank da bu davaya katılacak ister istemez. O zaman banka avukatları da sürece dahil olabilir. Müvekkilimin tüm malvarlığına tedbir konulmuş durumda. Avukatlık ücreti nasıl ödesin? Ailesi; 2 çocuğu ve eşi hiçbir şekilde harcama yapabilecek durumda değil. Banka yönetimi de aldığı kararla bu ödemeyi yapıyor. Aslan çıktıktan sonra bankayla aralarında mahsuplaşacaklar.”

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)