Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Forsaken World Hakkında Bilgi / Nerde Kasılır / Ne işe yarar hepsi bir konuda ! /////

BOMBFACTORY

Uzman Üye
Uzman Üye
Trabzonspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3,333
Tepkime puanı
6
Puanları
136
Merhabalar herkese,


Forsaken World‘de seçebileceğiniz 5 ırk, 8 sınıf ve 10′un üzerinde meslek bulunuyor. Diğerlerinden farklı olarak Forsaken World‘de Kindred adı verilen vampir ırkını seçebiliyorsunuz. World of Warcraft’ta olduğu gibi ırklara özel sınıflar bulunuyor. 10. seviyede seçebileceğiniz 3 mesleğe ek olarak ilerleyen seviyelerde yeni meslekler edinebiliyorsunuz. Oyunun hikayesi Avrupa mitlerine dayanıyor. Hikaye akışına fazlasıyla özen gösterilmiş ve her ırkın kendine ait bir senaryosu var. Forsaken World PvP’ye de pek çok yenilik getiriyor. Örneğin, guild’ler belli bölgeleri ele geçirmek için savaşabiliyorlar. Crafting özelliği de oyunun çekici yanlarından. Oyunun müziklerine de fazlasıyla özen gösterilmiş; atmosferi tamamlamadaki büyük katkısını hemen farkediyorsunuz.


Özetle, Forsaken World uzun zamandır yayınlanmış en başarılı F2P MMORPG oyunu. Grafik detaylarını sonuna kadar açmanız için iyi bir bigisayara sahip olmanız gerekiyor.

Bu yazı Forsaken World Türkiye(Eski adıyla Forsaken World ORG)'e aittir.( forsakenworld.org bu domainde bize aitti org'de açılan konuların tümü bize aittir. bilmeyenlere duyrulur.)




Şöyle bi genel anlatım yapalım,


Pray (Dua etme); Oyunda her ırkın bir Tanrısı vardır. Her 1 saatte 1 dua ederseniz size oyunda bazı rastgele itemler veya bazen sadece level'ınıza göre xp verir ama çoğu zaman hiçbirşey vermez.


Örnek olarak 1 günde 10 saat oynuyorsanız, bu her saatte 1 kere dua edeceğiniz anlamına gelir. 10x1=10 kez dua etmiş olursunuz. Bu 10 duanın sadece ilk 4 seferinde size rastgele xp kağıtları (experience scroll), upgrade itemi (star crystal), gibi bazı itemler verir. 4'ten sonra edeceğiniz dualarda hiçbirşey alamazsınız.


Dua etmek için ekranın tam üstünde ve ortasında bulunan ve karakterinizi açarken seçmiş olduğunuz doğum tarihiniz ile alakalı olan küreye tıklamanız yeterlidir. Binek hayvan üzerindeyken dua edemezsiniz.





Scroll of Experience; 30 dakika boyunca 2 kat xp almanızı sağlar. Özellikle Gods of Trial Instance'inde (event) kullanılır.








PET:

Reputation kasarak süresiz mount ( Binek) alabiliyoruz.

30 level ve 50 level mountlari mevcuttur bunlari almak icin ; 30 Lv Mount'u Reputation rank lv 3 istior ve 30 Soul Coins - 50 Lv Mount'u 3 Gold Diamont ve Reputation rank Lv 7 istior...

Reputation Rank kasmak icin Dawn Emblem,Dream Emblem Ve yüksek Lv lerde alabilecegimiz Emblemler sayesinde Rank lv ile yukseltilior.. Bu EmblemLeri Freedom Harbor da bulunan Henry görev Npc sinden 10 tane görev yaparak(günlük) 2 tane sahip olablirsiniz.. Aldığınız emblemleri Reputatıon Npc Lerine vererek Rank pointLeri alabilirsiniz


~


UPGRADE:


- Upgrade esnasında sadece itemlere (silahımız ve giysilerimizde) upgrade yaparken Soul Coin istemektedir. Diğerlerinde Normal Gold Coin istemektedir.


- Soul Crystal level farkı olmadan tüm itemleri upgrade yapmak için kullanılabilinir. Pray den, Leafden ve Alchemy den temin edilebilinir.


- Dimstar Debris 1 ile 39 level arasındaki itemleri upgrade yapmak için kullanılır. Eventlardaki mobları kestiğimizde, Main ve Sub Questleri yaptığımızda ve Alchemy ödüllerinden elde edilebilinir.


- Bir iteme Gem ekleyebilmek için 0/12 olan itemin 3/12 şeklinde olması durumunda 1 adet gem slotu açılmaktadır. 3 ve katlarının upgrade bir item üzerinde olduğunda gem slotları açılmaya başlar. Yani:

3/12 = 1 gem slotu

6/12 = 2 gem slotu

9/12 = 3 gem slotu

12/12 = 4 gem slotu

Ek olarak şunuda belirteyim; bir iteme aynı özelliğe sahip başka bir gem eklenemez!


- Scroll Of Sages itemi ile sahip olduğumuz itemlerimize ekstradan özellik ekleyebiliyoruz. Beğenmediğimiz özellikleri aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi kaldırıp tekrardan ekleyebiliyoruz.

Ek olarak şunu da belirteyim:

Yeşil olan itemlere = 1 tane identfy

Mavi olan itemlere = 2 tane identfy

Mor olan itemlere = 3 tane identfy


- Bir iteme gem ekledikten sonra, aynı gemi çıkartıp başka bir itemde kullanma imkanımızda bulunmaktadır. Bu işlem için Gem Remove able Scroll gereklidir. Haftalık olan ve bazı eventlardan elde edilmektedir.


- Aynı özellikte olan en az 3 en fazla 5 gemi birleştirme imkanımız bulunmaktadır. Gemleri birleştirmek için Fusion Agent itemine ihtiyacımız vardır. Bunu şuan için Leaf ile temin edebiliyoruz. İleride ne olur bilemem ama kişisel tahminimce bu item daima Leaf ile alınacaktır. Şuan CBT4 aşamasında Gem Lv3 max olarak belirlenmiştir. Open Beta aşamasında Gem Lv5 e çıkartılabilir fakat kesin bir bilgi bulunmamaktadır.


- Sahip olduğumuz her hangi bir Bound item ile upgrade, identfy, gem kombine etme, özellik ekleme veya kaldırma gibi işlemleri Bound olmayan itemlerde yaparken, yapacağımız item işlem sonucunda Bound olur!


- Bound olmayan bir iteme upgrade ederken Soul Coin kullanılmaz! Normal Gold Coin kullanılır!
















Tüm sınıflar ve skill trainerları :


Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bazı sınıflar birden fazla ırklarda olduğundan (Elf warrior / Human warrior) oyunda bu şekilde olan tüm karakterler için 2 adet skill açma NPC bulunmaktadır. NPC lerin üzerinde zaten belirtiyor. Siz oraya gittiğinizde hangi NPC ile konuşmanız gerektiğini anlayacaksınız. Kafasının üzerinde "ünlem veya soru işareti" olarak zaten belirtiyor.


Assassin









Mage






Priest








Bard







Marksman




Protector









Warrior









Vampire








"Hangi levellarda yeni skillerim gelecek?" şeklinde sorularınız olabilir. Her level atladığınızda "H" tuşuna basarak;

- Açabileceğiniz skill var ise onu görebilirsiniz

- Girebileceğiniz Etkinlikler var ise onları öğrenebilirsiniz.

- Seviyenize uygun yaratıkların nerelerde olduğunu öğrenebilirsiniz.

- Yapabileceğiniz görevleri öğrenebilirsiniz


~




~


Karakter inceleme.




Assasin



Bir çok kişinin hevesle beklediği mutlu ana geldik

Şimdi oyunda asasin karakteri biraz havada kalmış olsada doğru bir Talent seçimi ile çok harika bir düzende gidebilirsiniz.

Mesela Venom Talenti sizin based atağınıza yönelik geliştirmeler yaparken,

Edge Talenti ile yüksek krit ihtimalinizi ve gücünüzü arttırabilirsiniz.

Shadow Talenti yardımı ile de hem gizlenebilir hemde hızlı koşmanızı geliştirebilirsiniz.

Burda tercih tamamen size kalmış bir olay.

Şahsen ben Edge yada Venom Talentini seçmeyi tercih ederdim. Çünkü ilerki levellarda Guild savaşlarında bir Krit atağınız ile, saldırdığınız kişiyi öldürme ihtimaliniz yada canını çok fazla düşürme ihtimaliniz olucak.

Tabi bu aşamalara gelebilmek içinde üzerinizdeki item + bufflarınız + saldıracağınız kişinin savunma oranına + saldıracağınız kişinin üzerindeki giysilere bağlı bir durumdur.


PvP gibi ortamlarda gizlenme ve hızlı koşma skilleri bir çok zaman bize avantaj sağlayabilir. ama aynı zamanda Krit ortalaması + ihtimali + yüzdekil payıda PvP ortamlarında bize bir çok faydası olabilir.

Neden sürekli Edge Talenti yada Venom Talenti üzerinde duruyorum?

Çünkü Guild War gibi ortamlarda zaman zaman bir skill ile karşınızdaki düşmanınızı öldürme imkanınız olurken zaman zamanda gizlenme ve hızlı koşma gibi skiller sayesinde hayatta kalabileceğiz. Bu nedenle her ihtimali göz önüne alarak bir yapılandirma oluşturmanızda fayda var.


Peki Elf Assasin ile Human Assasin arasındaki fark ne?

Human ve Elf Assasin arasında çok fazla farklılık var denilemez fakat en önemli fark her ırkın kendisine ait özel skilleri olmasıdır. Ayrıca Reputation sistemi ve karakterin görselliğide bu farklılıklar arasında yer almaktadır.







PRİEST


sıra Priest karakterlere geldi!

Partylerimizin bel kemiği ve olmazsa olmaz karakterleri olan Priestların neler yapabildiğiniz az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Divinity Talent ile yapılandırılmaya gidilen bu karakter PvP ve Guild War gibi alanlarda bizlerin kurtarıcısı olmaktadır.

Saldırıda biraz zayıf gözükselerde bazı müthiş skilleri ile çok ciddi saldırı yapabilmektedirler fakat genel olarak saldırı skillerinin hasarları düşüktür. Priest karakterin asıl amacı; bulunduğu partydeki kişileri ayakta tutmak ve onların özelliklerini ve yeteneklerini geliştirmektir. Bu nedenle Divinity Talen yapılandırması kullananlar, etkinliklerde, PvP ve Guild War alanlarında daima yerleri hazırdır.


Bard tada can doldurma (heal) ve buff skilleri mevcutken neden Priest karakter açmalıyım?

Priest karakterlerin en güzel yanları; can doldurma skilleri aura (bölgesel) olmamasıdır. Yani size heal verdiği andan itibaren canınız, Priestın can doldurabilme miktari kadar artmaktadır. Böyle zamana yönelik canınızın dolması yerine bir anda canınız dolabilir. Fakat bu nedenlede Bard karakterlere oranla daha fazla mana potu kullanırlar. Ayrıca aralarındaki en büyük farkta; Priest karakterlerde "Lanet kaldırma" skillerinin dolum süresi 5 dakika gibi uzun bir süre iken, Bard karakterlerde bu oran çok daha azdır.

Gerek savunma gerek ekstra can verebilen Priest karakterler partynin gidişaatını etkileyebilirler.

PvP yada duello yapmazlar fakat kolay kolayda ölmezler. +5 Blue ve özellikli bir seti tamamlamış olan bir Priest, bir çok ortamdan rahatlıkla çıkabilir yada kendisi yerine partydeki kişilerin canını doldurmaya devam edebilir.

Bir Priest karakterin özelliklede PvP ve Guild War ortamlarında dayanıklı olması, party nin kazanma ve başarı oranını yükseltir.







Mage


Bir çok oyuncunun katliyam yaptığı yada Kedi-Fare misali düşmanlarını oynattığı karakteri tanıtmaya geldi sıra!

Talentlerinde Fire, Lightning ve Frost olarak aynı yapılandırması olan bu sınıfın her Talenti ayrı bir keyif veriyor oyunculara ..

Fire ile düşmanlarınıza çok ciddi hasarlar verebiliyor ve aynı zamanda belli bir ihtimal ile düşmanlarınızı "Yanma" durumuna sokabiliyorsunuz. Yanma durumuna geçen düşmanlarınız ise belirtilen süre boyunca canlarından can koparıyorsunuz

Lightining ile düşmanlarınızı olduğu yerde durdurup, çok kısa bir süre içerisinde onlara dilediğinizi yapabiliyorsunuz.

Frost ile yavaşlatıp bulunduğunuz ortamı terkedebilmenizde mümkün.


Oyunda genellikle Pure sistemi (Birden fazla Talent kullanıp, bazı skilleri feda etme) dediğimiz bir yapılandırma içerisine giren oyuncular, betanın belirlemiş olduğu son level sınırlamasına geldiklerinde hata yaptıklarının farkına varıyorlar. Aslında Mage karakterlerde pure sistemi her zaman hüzünle sonlanıyor diyemeğiz. Çünkü Guil War gibi takımlı mücadele ettiğimiz ortamlarda, pure Mage karakterler sayesinde düşmanı olduğu yerde tutabilir ve yavaş hareket etmesini sağlayabiliriz. Fakat pure Mageye sahip olan bir oyuncu duellolarda gerçentende büyük sıkıntılar yaşamaktadır.


"Ben saldlırıp kaçan biriyim ve karakterimi bu şekilde yönlendirmeyi seviyorum" diyenlerdenseniz Fire Talentinin yapılandırmasında ilerlemenizi tavsiye ederim. Düşmanınıza çok harika hasarlar verebilir ve sizden korkmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bir Mage karakterin bu kadar etkili ve güçlü olabilmesi için mutlaka yöneldiği Talente ait gelişimleri, kullandığı itemlerde taşıması gerekir. Yoksa umut ettiğiniz kadar etkili olamayabilirsiniz.

Fakat sizin beceriniz "Takım Oyunu" şeklinde ise pure Mage olmamanız için hiç bir neden yok!



Vampire



Şuana kadar hiç bir onLine oyunda rastlamadığım sınıf (class) olan vampire, oldukça güzel oluşturulmuş bir karakter yapısına sahiptir. Kişisel olarak favorilerim arasında olan bu karakterlerin görünümünden oynanabilirliliklerine kadar bir çok şey oyunculara ayrı bir tat vermektedir. Oyunun en seksi karakterlerinden birisidir. Saldırı için kullandığı item, Haçtır. Filmlerde Haçları tutamazlarken oyunda üzerimizden düşürmüyoruz

Blood, Dark ve Blaze Talentine sahib bu karakterin her yapılandırması oldukça güzel. Yapılandırmanıza göre partydeki arkadaşlarınıza veya kendi petinize heal yapabilir, süreli can azaltma skillerini düşmanlarınıza karşı kullanabilirsiniz. Kısa bir süre için bile olsa yarasa olup bulunduğunuz ortamdan rahatça çıkabilir yada rakibinizin sizden kaçmasını engelleyebilirsiniz. Protector gibi Tank sınıflarını bile dize getirebilecek konumumunuz bulunmaktadır. Yapılandırmanıza göre kullandığınız elemental özelliğini geliştirmeniz sizin daya yüksek saldırılarda bulunup düşmanlarınızı kolayca alt etmenizde yardımcı olabilir.

Vampire sınıfının en güzel ve ayrıcalıklı yanlarından biriside Vampire Form özelliğidir. Bir çok skilinizde belli bir orana göre bu forma geçiş yaparak daha güçlü hale gelebiliyorsunuz. Hem saldırılarınız, hem savunmanız hemde daha hızlı hareket etme ve can doldurma özelliğiniz gelişiyor. Tabi bu formu kendinizde skilliniz sayesinde kullanabiliyorsunuz.

Vampire sınıfının diğer bir özelliğide bazı skillerinizin düşmanınızın canını kendi canınıza ekleyip doldurmasıdır. Belli bir oranda düşmanınızın canını alıp kendiniz için kullanabilir yada yaptığınız saldırı gücüne göre canınızı doldurabilirsiniz.

Oyun içerisinde ağırlıklı olarak Blood ve Dark Talentleri kullanılırken, ben sizlere Blaze Talentini öneririm. Bir Vampire sınıfını çok güçlü ve yüksek saldırılar yapmasına olanak veren bu Talent sizi duellolarda asla ve asla zor durumda bırakmaz. Tabi burda oyuncunun karakteri yönetme şekli ve uyguladığı taktiklerde önemlidir fakat şunu rahatça söyleyebilirimki; kendinizden 4-5 level yüksek ve Blaze Talentini kullanmayan bir vampire duellolarda alabiliyorsunuz.

Gerek görüntüsü, gerek dua etme şekli ve tarzı ve gerekse race skilleri oldukça güzel ve etkilidir. Oyun içerisinde bir çok skill ve davranış biçimleri hoşunuza gideceğinden emin olarak böyle bir karakter açabilirsiniz.

Solosu ve Party uyumluluğuda oldukça iyidir. Heal yapabildiğinizden Priest yada Bard karakterlerin olmadığı bir partyde sistem sizin heal skillinize odaklanabilir yada partyde tank karakter yok ise rahatça olabileceğinizi göreceksiniz.

Her zaman dediğim gibi; oyunun en güçlü yada en kötü karakteri şeklinde bir ayrım yoktur. Karakterlerimiz tamamen bizim yapılandırmamız, uyguladığımız taktik ve stratejimize göre bizler tarafından yönlendirilir. Bu nedenle sahip olduğunuz karakterinizi çok iyi tanımalı ve üstünlükleri & zaaflarını çok iyi bilerek bunları geliştirip en iyi seviyeye getirmelisiniz.








Bard


Bardın yönetmesi en zor karakter olduğu söyleniyor. Çünkü passive haldeki skillerin özelliklerini etkinleştirmek için skill basmanız gerekiyor. Size en başta 3 skill veriliyor ve hepsi bir notayı temsil ediyor. Ama bence bir parti karakteri olarak oynaması gayet zevkli. Tabi tek başınıza görev yaparken veya ws yaparken zorlanabilirsiniz.






Protector Sınıfı




Genelde oyunlarda savunmacı olan karakterler Warriorlarken, Forsaken World oyunumuzda yerini Protector karakterlere bırakmaktadır. Oyunda dilerseniz karakterin açılma sebebi olan; Tank şeklinde yönebilir ve oldukça sağlam bir karaktere sahip olabilirsiniz. Protector karakterlerini güzel kılan bir diğer yanda Aura skillerinin olmasıdır.Auraları sayesinde hem kendisinin hemde party üyelerinin savunma, saldırma, krit ve isabet gibi oranlarını geliştirebilir. Giysileri diğer sınıflara oranla daha yüksek can ve savunmadan oluşması, Protector karakterinin oyundaki önemini vurgulamaktadır. Kendisinden Level olarak üstün bir çok karaktere kafa tutabilecek konumu var iken, aynı zamanda bazı zaafları olan bir karakterdir. Yüksek savunma ve can puanına sahip olsalar bile Flame Talente sahip bir Vampir Karaktere karşı rahatça üstünlük taslayamamaktadır.

Oyunda fiziksel savunmada en büyük rakibi olan Warrior karakterini duellolarda kolaylıkla altedebilir. Karakterin kendi görsel yapısı büyük olduğundan biraz hantal kareket edecek izlenimi edinmemize yol açsada, oyundaki tüm karakterlerin başlangıç hızları aynı orantıdadır.

Bir Protector karaktere sahip olan oyuncu, kullanacağı Talenti ve karakterinin yapılandırmasını titizlikle seçmelidir. Sadece savunmacı olmak sizi bir çok yönten üstün tutacağı gibi, duellolarlar saldırınızın düşük olacağınında garantisi olabilir.

Forsaken World oyununda aslında her karakterin ayrıcalığı ve özelliği farklı olduğundan ve sınıfların birbirine karşı üstünlükleri ve zaafları olduğundan dolayı, açmak istediğiniz karakteri oynamak istediğiniz şekle uygun olarak oluşturmanız sizin faydanıza olacaktır. Bir Protector karakterden Warrior gibi yüksek saldırılar yapmasını yada bir Assasin karakter kadar yüksek krit atmasını beklememeli ve karakteri o şekilde yapılandırmamalısınız. Tam olarak istediğiniz Tank olmak iste seçiminiz Protector karakter olmalıdır ve yapılandırmasıda buna uygun olmalıdır.

Bu karakterde sağ elinde "çekiç" var iken sol kolunun taş gibi bir şeyden kaplandığını/oluştuğunu farkedeceksiniz. Bu da karakterin sınıf amacını birazcıkta olsa ifade etme biçimi olarak tanımlanabilir ..





Marksman



Oyunumuzdaki tek cüce sınıfı olan Marksmanler ellerindeki tüfek ile saldırı yapmaktadırlar. Uzaktan saldırı yapan bu karakterlerde bir çok avantajlar mevcuttur. Level kasarken uzaktan saldırı yaptığımız için genelde yaratıklar bize saldırmadan ölüyorlar. Bu sayede de can potu kullanımından ekonomimize katkı sağlıyoruz.

Peki PvP ortamlarında Marksman karakterinin durumu nedir?

PVP ve Guild War gibi hareketli ortamlarda aslında avantajımız hepimizin aklına geldiği gibi uzaktan saldırı yapabiliyor olmamızdır. Mesela saldırmakta olduğumuz hedefimiz bize saldırmak için yanımıza kadar gelmelidir yada saldırı yapabileceği mesafeye kadar yaklaşmak zorundadır. Bu da bize ilk saldırma önceliğini vermiş oluyor.

Aynı zamanda saldırmakta olduğumuz hedef bizim yakınlarımızda iken bizden kaçma girişinimlerinde bulunduğunda, bizim saldırı mesafemiz içerisindeyken saldırmaya devam edebileceğimiz için öldürme şansımız daha yüksektir.

Uzun mesafeli saldırılarda bulunan sınıfların bu şekilde avantajları var iken, aynı zamanda dezavantajlarıda bulunmaktadır. Örneğin; duello yaparken bize çok yakın olan düşmandan uzaklaşmaya çalışmak bir hatadır. Çünkü siz kaçmaya çalıştıkça, o sizi kovalamaya devam edecektir. Bu nedenle size yaklaşmış olsalar bile saldırınızı durdurmamanızı tavsiye ederim.

Ayrıca bu sınıfın bazı skilleri sayesinde mevcut olan savunmanızı arttırabilir, küçük alan skilleri kullanabilir, daha seri atışlar yapabilir, krit ihtimalinizi yükseltebilir, isabet oranı gibi oyundaki önemli bir çok geliştirmeyi tamamlayabilirsiniz.







Warrior



Oyunun Beta aşamasında Vampir karakterinden sonra en çok açılan sınıflarından olan Warrior karakterin yapılandırılması oldukça heycanlandırıcı ve oynaması zevklidir. Başlarda kendinizi biraz pasif görebilir ve menzilli saldırılar yapan karakterlere özenebilirsiniz fakat bunlar sizi yıldırmasın. Bir çok duelloda sırtınızı yere getirmeyen bu sınıf, zaman zaman çok etkili ve aktif olmaktadir. Etkinliklerde en çok aranan sınıflardan biri olan bu sınıf ile, diğer onLine oyunların aksine daha rahat party bulabilmeniz kaçınılmazdır. Oyundaki duello sistemine göre en büyük rakibiniz olarak kendinize Protecter sınıfını görmemeniz için bir neden bulunmamaktadır. Protecter karakterine yüksek saldırılar geçirememeniz sizin moralinizi bozuk duelloyu kaybetmenize yol açabilir. Fakat uygun Talent yapılandırması ve Karakterin doğru yönlendirilmesi ayrıca oyuncunun karakter üzerinde uyguladığı taktikler bu sonuçları büyük ölçüde etkiler.






PvP,PvE ve GvG Sistemi

Öncelikle sizlere kısa bir şekilde PvP ve PvE'nin açılımlarını ve anlamlarını açıklayayım.

PvP (player vs player) yani oyuncuya karşı oyuncu demektir.

PvE (player vs everyone) yani oyuncu herkese karşı demektir.

GvG (guild vs guild)


Bu 3 sistem, bütün online oyunlarda bulunan ve oyunlardan en çok keyif almamızı sağlayan sistemlerdir. Forsaken World'te pvp yapabilmek için lvl 30 ve üzeri olmanız gerekir. Lvl 30 değilseniz pvp modunu aktif edemez ve kimseye saldıramazsınız. Tabii ki başkalarıda size saldıramaz.


PK modunu aktif edebilmek için; sağlık barınızın altındaki küçük butonlardan, soldan 2. olanına tıklayın. Ayarları resimdeki gibi yaparsanız; 30 lvl ve üstü olan herkesi seçip atak yapabilirsiniz dikkatli olun. Tavsiye olarak Select monsters first'te kalması sizin için daha iyi olur.







Forsaken World'te pvp nin çok çeşidi vardır.

1. Düello dediğimiz Duel (1v1 kapışma)

2. PK dediğimiz PvE (gücünün yettiğine dal kes)

3. Guild Savaşı dediğimiz GvG (guild üyelerinden oluşan takımların savaşı)


Düello / Duel; Town (kasaba, şehir) dahil heryerde yapabileceğimiz pvp sistemidir. Düello yapmak istediğiniz kişi ve sizin 30 lvl ve üzeri olmanız gerekir. Kişiyi seçtikten sonra düello daveti gönderirsiniz ve karşınızdaki kişi bu daveti kabul ederse düello yapabilirsiniz. Davet karşınızdaki kişinin ekranının tam ortasında kırmızı yanıp sönen bir ünlem olarak gidecektir.

(Kişiyi seçtikten sonra ekranın üstünde sizin health (sağlık) barınızın yanında onun sağlık barıda belirecektir. O bara sağ tıkladığınızda o kişi ile yapabileceğiniz herşeyi içeren bir menü açılır. Oradan Duel'i seçtiğinizde ona davetiye göndermiş olursunuz.







PK / PvE; Town ve Safety Zone (kasaba ve güvenli bölge) dışında heryerde herkese atak yapabilirsiniz. Oyunda mutlaka her guildten lvl 30+ oyuncuları görürsünüz daha yeni 30 olmuş acemi oyuncuları keserler. Bu oyuncuların nickleri kestikleri oyuncu sayısı ve oyuncunun lvl'ına göre turuncu, pembe, kırmızı ve kan kırmızısı olur. Bu kişiler oyunda güvenli bölge dışında afk olan oyuncuları kesip onların üzerlerindeki itemleri düşürmeye çalışırlar.










Guild War / GvG; Guild Masterının bir başka guildi seçerek savaş başlatmasıdır. Guild Savaşı daveti sistem mesajı olarak chatte yer alır. Aynı zamanda ekranın sol üst köşesinde, sağlık barımızın üstünde de yazar. Guild savaşı başladığında küçük bir pencere açılır ve her iki guildin adı, skoru ve kalan süre burada gösterilir. GvG 30 dakika sürer. 30 dakika boyunca her 2 guild oyuncuları birbirlerini düşman olarak görürler ve güvenli bölgede değillerse birbirlerine saldırabilirler. 30 dakika içinde en çok oyuncu kesen guild savaşı kazanır.



 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst