- Web sitesi
- www.metin2tr.net
İstanbul Acıbadem'de bulunan Ahmet Sani Gezici Kız Meslek Lisesi'nin boşaltılması ve imam-hatip haline getirilmesine karşı tepki büyüyor.(soL - Haber Merkezi) Geçtiğimiz hafta "Acıbadem bu kalıba sığmaz" başlığı ile okul önü eylem gerçekleştiren öğrenci ve veliler dün Kadıköy'de bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdüler.Acıbadem halkının da destek verdiği eylemde, Ahmet Sani Gezici Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Platformu ve Acıbadem Dayanışması adına konuşan öğrenci; "Acıbadem halkının ve okulumuzun dönüştürülmesi gibi bir talebimiz yoktur" dedi. Açıklamada eğitim sisteminin iktidar eliyle dönüştürüldüğü ve tüm kampanyalara rağmen imam-hatip liselerinin boş kaldığına dikkat çekildi. Okulda yaşanan baskıya da dikkat çekildiği açıklamada öğrencilerin kararlarının kesin olduğu ve okullarını yıktırmayacakları belirtildi.Eylem, bir veli toplanan dilekçeleri teslim etmesi ve Milli Eğitim Müdürü ile görüşmesinin ardından mücadelenin daha da büyütüleceği ve pazar günü yapılacak toplantıya çağrı ile son buldu.