Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

İngiliz Politikacılar Netflix, Amazon gibi İnternet Devlerinin Önünü Kesmek İstiyor

Ohayatbenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Kasım 2016
Mesajlar
57
Tepkime puanı
3
Puanları
0
İngiltere’de bir grup politikacı, kamu hizmeti yayıncılarını Netflix ve Amazon gibi internet devlerine karşı korumak için yeni yasa çağrısında bulundu. Detaylar aşağıda;




İngiltere’de bir grup politikacı, kamu hizmeti yayıncılarını Netflix ve Amazon gibi internet devlerine karşı korumak için yeni yasa çağrısında bulundu. Dokuz milletvekilinden oluşan grubun İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı’na gönderdikleri mektupta, Netflix popülerliğinin kamu yayıncılarının geleceği için bir tehdit olduğunu belirttikleri kaydedildi.

Politikacıların Bakan Jeremy Wright’tan bu konuyu parlamentoya taşımasını istedikleri ve yasanın çıkması halinde online medya devlerinin ülkedeki varlıklarının risk altına girebileceği dile getirildi.

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Jeremy Wright’a gönderilen mektup, hem İngiltere hem de dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.




Çünkü politikacılar herhangi bir önlem alınmadığı takdirde geleneksel televizyon yayıncılarının küresel internet devlerinin muazzam gücü karşısında yok olacağını öne sürdü. Bu noktada, Birleşik Krallık’taki kamu hizmeti yayıncılığının BBC de dahil olmak üzere İngiliz vergi mükellefleri tarafından finanse edilen 5 ana televizyon kanalından oluştuğu ve onlarca yıldır ülkenin parlamentosu tarafından geliştirildiği bilgisi verildi.

Mektubun imzalayıcılarının, Netflix ve Amazon gibi internet devlerini İngiliz kamu hizmeti yayıncılarını korumak amacıyla alınmış 2003 İletişim Yasası’nın açığını yakalamakla suçladıkları aktarıldı.




Online medya devlerinin yasayı pek çok farklı yolla ihlal ettiği, örneğin yeni akıllı TV’ler üzerine bir Netflix buttonu yerleştirdikleri söylendi. Ayriyeten mektupta; “onların ilerlemelerine ve izleyicilerin küresel ücretli TV servislerine izin vermeye devam edersek, kamu hizmeti yayıncıları sürdürülebilir olmayacak ve biz bu ülkenin pek çok şeyini tanımlamış içeriği kaybedeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte mevcut durumun diğer internet devleri tarafından başlatılacak yeni TV hizmetleriyle çok daha kötüleşeceği vurgulanarak erteleme yapılamayacağı dile getirildi.



Ve mektup; “Tehdidin farkına varın ve (Birleşik Krallık’taki hükûmet onaylı yayın, telekomünikasyon ve posta düzenleyicisi ve rekabet otoritesi) Ofcom’un değerli kamu hizmeti yayıncılarımızı koruması için harekete geçmesine yardım edin” sözleriyle noktalandı.

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı‘ndan konuyla ilgili açıklama yapan bir sözcü de; “Eğer Ofcom mevzuatla sabitlenmesi gereken bir sorun olduğunu açıkça belirtirse, hükümet bu konuyu ileriye götürmek için inceleme altına alacaktır” yorumuyla görüş bildirdi. Netflixya da Amazon ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.


Haber Kaynak:

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst