Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Dünyadaki gelmiş geçmiş en zeki insan kimdir ?

Siyah

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
6,948
Tepkime puanı
8
Puanları
1
Konum
Osmanlı
Dünyanın en zeki insanı kim ? diye merak mı ediyorsunuz.. Eminiz hepimizin aklından ilk önce Albert Einstein, Charles Darwin ya da Leonardo Da Vinci gibi isimler geçiyordur. Ancak Dünyadaki gelmiş geçmiş en zeki insan bunlardan hiç biri değil ! Peki o zaman Dünyanın en zeki insanı kim mi ? Sizi daha fazla merakta bırakmadan Dünyadaki en zeki insan ünvanına sahip ve aynı zamanda daDünyanın en yüksek IQ’lu insanı ile tanıştıralım;
Amerikalı Marilyn vos Savant, Dünyadaki gelmiş geçmiş en zeki insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alıyor. Savant’ın IQ’su ise, bugüne kadar ölçülen IQ’ların içerisinde en yüksek seviyede olanı.
228 IQ’su ile neredeyse Albert Einstein’ı, yanında ilkokul öğrencisi durumuna sokan Marilyn vos Savant, 11 Ağustos 1946 doğumlu ve mesleği ise yazarlık.
Bugüne kadar hesaplanan en yüksek IQ seviyesine sahip olan Amerikalı kadın bir süre Dünya çapında şöhretin tadını çıkardıktan sonra, artık zekasını insanlığa hizmet için kullanıyor. Şimdilerde New York’un ünlü Parade dergisinde “Ask Marilyn” köşesinde okuyucuların çözmekte zorlanarak kendisine gönderdiği soruları yanıtlayan Savant’ın hayatı orta okulda girdiği bir IQ testinde değişmiş.
10 yaşında ailesinin Missouri kentindeki bakkalında çalışmaya başlayan Savant, yine aynı yılda, okulda girdiği bir IQ testinde kendisini öğretmenlerine fark ettirmiş. Savant’ın IQ testi sonucunun 228 çıktığını gören öğretmenler, başta bu sonuca inanmamışlar. Çünkü bu sonuca göre Savant’ın 10 yaşında ölçülen “beyin yaşı” aslında 23 yaşındaki bir genç kızla aynı seviyedeymiş.
KOCASI’DA ZEKİ

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


30 yıl boyunca, birçok işte çalışan Savant, şöhretini 1986’da Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın en zeki insanı” olarak başvurmasıyla kazanmış. O zamandan beri yapılan birçok IQ testinde, aynı skoru koruyan kadının belli bir uzmanlık alanı yok. Boş zamanlarında, böceklerin evriminden, ekonometriye, sosyolojiden, kuantum fiziğine kadar birçok farklı alanda kendisini eğitiyor. “Bu kadar zeki olmak nasıl” sorusuna ise şu yanıtı veriyor: “Zeka da güzellik gibi. Ne kadarına sahip olursanız, hayat da o kadar kolaylaşıyor.”
Peki, bu kadar zeki bir kadın kiminle evli derseniz, kocası da ondan geri kalmıyor. Savant, 1987’den beri, “yapay kalbin”mucidi Amerikalı ünlü kalp doktoru Robert Jarvik ile evli.
DÜNYANIN EN ZEKİ 2. İNSANI ONA RAKİP OLABİLİRMİ ?
Kim Ung-Yong 210 IQ’su ile tarihin en zeki 2. insanı. 8 Mart 1962’de Kore’de doğan Kim Ung-Yongisimli süper dahi, Dünyanın en zeki 2. insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’nda yer alıyor.
3 yaşında Hanyang Üniversitesine kabul edilen, 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayıp aynı zamanda o yaşta Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de hakim olan Young, bu alanda da ayrı bir rekorun sahibi. (Daha sonraları Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca ve Korece dillerinde de uzmanlaşmıştır.)
5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemleri çözebilen dahinin IQ’sunun ise 210’un biraz üzerinde olduğu söyleniyor.
6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okuyan Yong, 7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından davet aldı.
1974 yılında Üniversitedeyken NASA’da araştırmalara başlayan Young, 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi’nde Fizik Doktorası’nı yaptı.
DÜNYANIN EN YÜKSEK IQ’LU İNSANLARI
Amerika’lı yazar Marilyn vos Savant / IQ derecesi : 228
Koreli fizikçi Kim Ung-yong / IQ derecesi : 210
İngiliz fizikçi Isaac Newton / IQ derecesi : 190

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Fransız yazar ve filozof Voltaire / IQ derecesi : 190
Rus Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov / IQ derecesi : 190
İtalyan bilimadamı ve sanatçı Leonardo Da Vinci / IQ derecesi : 180
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu / IQ derecesi : 180
Alman müzisyen Johann Wolfgang von Goethe / IQ derecesi : 179
Alman teolog Martin Luther / IQ derecesi : 170
İtalyan astronom Galileo Galilei / IQ derecesi : 165
Alman müzisyen Ludwig van Beethoven / IQ derecesi : 165
Alman fizikçi Albert Einstein / IQ derecesi : 160
İngiliz fizikçi Stephen W. Hawking / IQ derecesi : 160
Amerikalı aktris Sharon Stone / IQ derecesi : 154
İngiliz doğa tarihçisi Charles Darwin / IQ derecesi : 153
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst