Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Lineage 2 Oyuna Yeni Başlayacaklar İçin Rehber ( GENİŞ )

Kanatayak

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1,434
Tepkime puanı
1
Puanları
136
Konum
Trabzon
Bu oyunda 2 çeşit savaşçı var. biri Mage dediğimiz büyücüler, diğeri de Fighter dediğimiz fiziksel savaşçılar. Hangisini seçeceğinizi Login ekranında CREATE yaparken belirliyorsunuz.

Tabii sadece 1 Mage ve 1 Fighter sınıfı yok.
ORC
DWARF
ELF
DARK ELF
HUMAN

CREATE ekranında bunlardan birinin MAGE veya Fighter ını seçiyorsunuz. Sakın hangisini seçmeliyim diye sormayın! Forumda bu konu ie ilgili birkaç Başlık var zaten. Her sınıfın en az bir tane başka sınıfa karşı yenik düştüğü noktalar vardır. Bunla ilgili tonla siteler var. Gidin ordan büyülerini, skillerini araştırıp kendinize bir strateji geliştirip dalın oyuna.

Tabi siteye kayıt nasıl yapılır hesap nasıl alınır ile ilgili kısmı geçiyorum. Forumda defalarca yazdım.

Karakterimizi seçtik ve daldık oyuna. Hangi türü seçtiyseniz ona bağlı köyde başlarsınız oyuna. Oynamayı seçtiğiniz Server a bağlı olarak oyuna nelerle başlayacağınız değişiklik gösterir. Nelere sahip olduğunuzu görmek için çantanıza(inventory) bi bakalım. Bunun için ekranın sağ alt köşesindeki çantaya tıklayın ya da TAB veya ALT+V tuş kombinasyonlarını kullanabilirsiniz. Orada bulunan eşyalara sağ tıklayarak veya sol tuşla çift tıklayarak kıyafet ise giyebilir; silah ise elinize alabilirsiniz.

Kısayollar:
ALT + T : Karakterin tüm özellikleri
ALT + V : Çanta(inventory)
ALT + C : Hareketler ve Olaylar

Ekranın Altında ya da sağında bir kısayol menü çubuğu olması lazım. Eğer ekranımda hiçbir menü görünmüyor diyorsanız :
ALT + X , Options , Game Sekmesi, Interface karşısındaki Initialize Button una basınca tüm kısayol menüleri ekrana gelecektir.

Çantanızdaki herhangi bir nesne, ALT + C menüsündeki herşeyi ve özellikle ileride eliniz ayağınız olacak olan skillerinizi (ALT + K : Aktif) buraya sürükleyip bırakarak kısayollar oluşturabilirsiniz. Bu kısayollara mouse ile tıklayabileceğiniz gibi örneğin 1 nolu kutudaysa F1 e basarak kullanabilirsiniz. Oyunda sadece F1 den F12 ye kadar kullanabileceğiniz 1 menü yok tabii ki. ALT + F(1-12) tuşlarını kullanarak diğer kısayol menülerini aktif hale getirebilirsiniz.

ALT + C yapın ve başlangıç için Pick Up ve Attack seçeneklerini menünüze ekleyin.

Eğer karakteriniz Mage ise ALT+K ya basarak Aktif sekmesinde Server size başlangıç için saldırı büyüleri vermişse onları da kısayol menünüze ekleyin.

Şimdi sıra geldi LEVEL atlamaya. Her Level atladığınızda karakteriniz daha da güçlenir ki bu değişimi ALT+T ekranından gözlemleyebilirsiniz. Kısaltma olarak oyunda da kullanıldığı gibi artık LEVEL yerine lvl kullanacağım. Bulunduğunuz köyün dışına çıkın ve Bearded Keltir başta olmak üzere daha sonra Elder Kelter, Goblin vs avlamaya başlayın. Skillerin açılması Server a göre değiştiğinden siz bi lvl10 olana kadar böyle avlanın ve fazla açılmayın.

Bu arada bir iki nokta : EXP = experience yani deneyim. Her lvl için exp %0 dan başlar ve %100 olunca 1 lvl atlarsınız. Her yaratığı öldürdüğünüzde ise yaratığın lvl ine göre belli bir XP ve SP puanı alırsınız. burada XP = EXP'tir ve % olarak sol üst köşedeki bar a eklenir.

SP'yi açıklamak gerekirse; lvl 10 olmuştuk ya, şimdi köye dönüyoruz ve gidiyoruz doğru MASTER'ların yanına. Tabii Eğer Fighter sak MASTER a; Mage isek MAGISTER a. Bunlar nerde? C3 veya C4 oynuyorsanız Haritanızı açtığınızda haritada bu yerler görünür. Mesela HUMAN olarak oynuyorsanız ve fighter sanız haritada FIGHTER GUILD e, Mage seniz MAGIC GUILD e veya Temple a gidin. orada Master ya da Magister ınızı bulun. Onlara tıklayıp açılan menüden Learn Skill i seçin. Karşınıza bir sürü skill çıkacaktır. Skill den kasıt; saldırı büyüleri, iyileştirici büyüler, fiziksel saldırılar vs.dir. Her bir skill in karşısında ona sahip olaqbilmek için ne kadar SP niz olması gerektiği yazar. İşte SP bu skilleri almak için gerekli ücrettir diyebiliriz. Hangilerini öncelikli alacağınızı seçmek için skill e tıklayın ve İngilizce'nizi kullanarak ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz. Bir uyarı : skill in POWER değeri ne kadar büyükse zarar vermesi veya tutma olasılığı o kadar büyüktür.

Eweeet, aldık yeni skilleri ve kısayol çubuğumuza da ekledik ve tekrar çıktık köy dışına. Biraz daha uzaklaştık ve daha güçlü yaratıkları yeni skillerimizi kullanarak darmadağın ettik . lvl 15 olduk, döndük köye ve yine gidip yeni skilleri aldık ve kısayola koyduk. E tabii o oyuna başladığımız silahı değiştirmek için geç bile kaldık. Bunu yapmak için bir Weapon Shop a gidiyoruz tabii ki köydeyken haritayı açıp yerini bularak.

HARİTAM YOK!?!?!?
Bazı serverlarda harita default olarak başlangıçta çantanızdadır. Eğer yoksa oyuna ilk başladığınızda etrafınızda birkaç tane NPC vardır. NPC=None Player Controlled idi yanlış bilmiyorsam yani Bunlar bilgisayarın kontrol ettiği Satıcı, görev verici, görev yönlendirici gibi elemanların tümüne verilen isim. İşte bunlardan birine gidip Quest (görev) alıyorsunuz. Hangisi mi? Ekranın sağ üst köşede bir pusula var ve siz orta noktasınız. Gideceğiniz adam ise büyük bir ihtimalle yeşil nokta olarak orda gösterilmektedir. Bu adam size, yanlış hatırlamıyorsam 4 tane Bearded Keltir Fang getirmenizi söyleyecek. Siz de "Ben zaten onları biçmeye gidiyordum" diyip gidip dışarıda BEARDED KELTIR keseceksiniz. Genelde hepsinden FANG düşebilir ama düşmeyebilir de. Her düştüğünde ekranın sağ altındaki CHAT penceresinde (genelde)SARI renkli yazıyla YOU HAVE EARNED 1 FANG gibi bir yazı yazar. Toplam Kaç tane toplamış olduğunuzu Çantayı açıp Quest sekmesine tıklayarak görebilirsiniz. 4 tane olunca gidip o görevi aldığınız elemana QUEST diyip bu nesneleri teslim ediyorsunuz. O da size bir miktar EXP ve harita veriyor. Belli bir süre tecrübe kazandıktan sonra yeni karakterlerle oyuna başladığınızda eğer High RATE SERVER da oynuyorsanız bence hiç bunla vakit kaybetmeyin ve ve köye skill almaya gittiğinizde bir Magic Shoptan bi tane Map alın .

Ewet en son silah alıyorduk... Silah seçimine gelince; Weapon Shop'ta Trader a tıkladığınızda türünüze göre Magic Weapons ya da Fighter Weapons i seçin. Burda yeni bi kavramı anlatmak zorundayım. GRADE(derece) muhabbeti. 0-19.lvl NO GRADE dir. bu durumda alıp verimli bir şekilde kullanabileceğiniz ARMOR(KIYAFET), WEPAON(silah) ve JEWELS(Takılar) NO GRADE olmaıdır. Param var deyip D grade bir silah alırsanız, karakterinizin hareket edişinde baya bi ağırlaşma olacaktır. Alabiliyorsanız NO GRADE in en iyi silahını alın. ÇANTANIZI AÇIP alaha bir kere sol tıklayın ve açılan özellikler tablosundaki ifadelere bakın:

P.Atk = Power Attack = Genelde Fighterlar için önemlidir; Fiziksel Vuruşlardaki silahın gücünü gösterir.
M.Atk = Magic Attack = Büyücülerin Dikkat edeceği değerdir.
Consumed SoulShot = Harcanan SoulShot
Consumed SpiritShot = Harcanan SpiritShot

SoulShot (SS) ve Blessed SpiritShot (BSS) nedir?
SpiritShot gereksiz birşey o yüzden başlıkta onu kullanmadım. Fiziksel saldırı yapacaklar yani bilhassa fighterlar SS kullanacaklar. SS elinizdeki silahın P.Atk. Değerini x2 yapıyor. Büyücülerin büyü yapma hızını geçici olarak arttırıp ve silahın M.atk ını Spiritshot x1.5 ve Blessed Spiritshot ise x2 yapıyor. bu yüzden spiritshot kullanmanıza gerek yok. Fighter lar SS, Büyücüler BSS kullanın. Tabii No grade olduğumuz ve yine NO GRADE silah kullandığımız için NO GRADE SS veya BSS alacağız. Bunu kesinlikle kısayol menümüze eklememiz gerekmektedir! ÇÜNKÜ; her büyüden önce veya her vuruştan önce buna tıklamamız gerekmektedir! C4 server larda bir yenilik olarak mouse ile sağ tıklandığında otomatiğe bağlanmaktadır. C3 ve öncesinde ise birazcık parmak kası yapacaksınız .

işte Consumed SS veya BSS silahın her tıklamada ne kadar SS veya BSS harcayacağı belirtilmektedir.

Artık köyde takılmanın bi anlamı yok. Köyde GK(GateKeeper) yı ,Teleporter da diyebilirsiniz, bulun ve ordan Ruins Of Despair e gidin. Orda Dadanın yaratıklara fazla derine dalmadan. Büyücü ve Okçulara Zombileri şiddetle tavsiye ederim. IMP lere fazla yaklaşmamanızı tavsiye ederim. Çünkü onlar lvl21 ve agressive yani belli bir mesafeye yaklaştığınızda onlar dalıyor; sizin dalmanızı beklemiyorlar. Burda SS/BSS kullanarak lvl atlayın. lvl20 olunca doğru köye. En yakın köy Gludio Castle Town. Oraya kadar koşmak size sıkıcı gelebilir. Ayrıca gereksizdir de çünkü RAM lerinizi şişirecektir o kadar Texture ı hafızaya almak. Bunun yerine köydeyken Magic Shoptan 5-10 tane SCROLL OF ESCAPE ALIN ve çantanızı açıp ona sağ tıklayarak köye ışınlanın. Oldu da unuttunuz. Birinden isteyin veya satın alın. Ya da birine gidip sizi öldürmesini rica edin; çünkü ölünce en yakın köyde oyuna tekrar başlıyorsunuz. Bu arada Möööhim bi uyarı: Öldüğünüzde %2 ile %8 arası EXP kaybedersiniz. Daha yeni lvl 20 olmuştuk ve eğer EXP değeriniz %4 veya aşağısı ise, birine kendinizi öldürttüğünüzde %6 EXP kaybettiğinizi düşünelim. Bu durumda %4-%6 =%-2 olamayacağından 1 lvl düşecek ve %98 olacaksınız hehe. Yani tamamen boşa kürek salladık
. Bu yüzden kendinizi öldürtecekseniz en az bi %10 EXP iniz olsun.

Ewet köye geldik, lvl 20 yiz. Şimdi 1. CLASS ımızı seçme zamanı. Diyelim DARK ELF Fighter ız. şimdi önümüzde 2 yol var. Ya ASASSIN ya da PALUS KNIGHT olacağız demektir. Diyelim Human Mystic (Mage) iz; Human Wizard mı olacağız yoksa Cleric mi? işte bunlara karar verme zamanı. Ne olacağınızı siteleri araştırarak veya tecrübeli oyuncular ( ben
) dan danışabilirsiniz.

NASIL OLCAK BU İŞ?
Bunun için Gludio da genellikle skill aldığınız yerdeki en baba MASTER a gidip 1st profession Change yazılı yeri tıklıyorsunuz. Change Profession to [Ne olmak istiyorsanız o seçenek] e tıklıyorsunuz. Sizden ona bir nesne getirmenizi istiyor. O nesnenin ismini alın. Eğer oynadığınız Server da bu nesneler satılıyorsa ki lvl20 QUEST ITEMS diye geçer, gidin hemen satın alın. Yok eğer satılmıyorsa Umarım Human Wizard seçmediniz . Çünkü yapılması en karışık görevlerden biri bu. Bu konuyla ilgili yazımı okuyarak işi halletmeniz çok kolay olacaktır.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Yukarıdaki Forumda tarif için kullandığım resim

Ne diyorduk, ewet eğer satılmıyorsa CHANGE... dediğinizde karşınıza çıkan metinde size görev verecek olan kişiyi öğrenebilirsiniz. Gidip o kişiyi bulup Quest dediğinizde görevler başlayacak ve sonunda size bu gerekli nesneyi verecektir. Siz de onu MASTER a götürüp ilk CLASS ınızı belirlemiş olacaksınız. Bu görevi yapıp 1st PROF. unuzu belirlemediğiniz taktirde yeni Skiller öğrenemezsiniz! "Şimdi git 40 olunca gel" gibi bi mesajla karşılaşırsınız .

ARTIK D GRADE OLDUK!!! Şimdi gidin ve kendinizi baştan aşağı D GRADE ARMOR, silah vs ile donatın. Yeni skillerinizi alın. lvl 30 olana kadar Ruins Of Despair'de kasmaya devam. Sonra Execution Ground a geçin. 40 a kadar da burda kasın ya da 40 a yaklaşyıkça Death Pass e gitmeyi de seçebilirsiniz. Sonra Bu arada, SS/BSS leri de D grade almayı unutmayın. Daha da önemlisi 20 ile 40 arasında her 4 lvl de bir yeni skill leri almayı unutmayın.

lvl 40 olunca artık C GRADE oluyoruz ve 2. CLASS belirleme işi gündeme geliyor. Bu sefer 3 nesne istenecek. Bu iş için Giran'daki Master lara gidiyorsunuz. Aynı yöntemle yapıldığı için tekrarlamayacağım. Şimdi de 2. ve son olarak CLASS seçiyoruz. Bundan sonra seçtiğiniz ne ise o olarak kalacaksınız.

Artık baya bi tecrübe sahibisiniz. lvl 52 olunca B, lvl 61 olunca A GRADE olacaksınız. lvl 67 'de (bazı serverlarda 75) S grade olacaksınız ki daha üstü zaten yok. lvl 72 de çok iyi skiller geliyor yani iş bitirici. lvl 74 te ise skiller son buluyor. Oyunun limiti lvl80. Yalnız C4 serverlarda veya C3-C4 karıştırılmış Serverlarda Sub Class olayı gündeme geliyor. Yani lvl 75 olunca kendinize yeni bir dal seçip onun skillerini de almaya kasabiliyorsunuz.


Yeni başlayacaklar için faydalı bir Yazı olduğuna inanıyorum. Herkese Kolay Gelsin ve Başarılar...

Konuda bahsetmeyi unuttuğum birşeyi ekleme ihtiyacı hissettim :
Forumdan veya herhangi bir şekilde tanıştığımız biriyle oyunda buluşmak istiyoruz. Oyundaki nick ini de biliyoruz ama onunla nasıl haberleşeceğiz? Mesela Arkadaşımızın Adı BlondesForEver olsun.
Sol alt köşedeki Chat penceresine :
"blondesforever Merhaba
yazmamız gerekir. Eğer kişi oyunda ise yazdığımız yazı Koyu Pembe renkte görünecektir. Eğer kişi oyunda değilse veya yanlış yazmışsak "Target not found" diye mat gri renkli bir uyarı yazısı yazacaktır.

Eğer bir ortamda(herhangi bir kasaba veya savaş alanı olabilir) herkese sesimizi duyurmak istersek metnimizin başına ünlem koymamız yeterli olacaktır. Bu mesaj herkeste Koyu Turuncu renkte görülecektir. Yalnız uyarayım; bu mesajı oyundaki herkes okumayacaktır. Sadece belli bir mesafeye kadar olan oyuncularca duyulacaktır. Bu hitabı genellikle birşeyler satmak veya Satın almak istediğimizde kullanırız :
!Want To Buy DUSK STUFF
gibi.
Yazacağınız metne @ işareti ile başlarsanız bağlı olduğunuz klana, # ile başlarsanız o anda içinde olduğunuz party e mesaj atarsınız. Haricindekiler okuyamaz. Ya da Chat penceresindeki Sekmeler ile de bu işleri halledebilirsiniz.

Bu arada sıkça kullanılan bazı kısaltmalardan da bahsetmek istiyorum :
WTB : Willing/Want To Buy ... : Satın almak istiyorum
WTS : WT Sell ... : Satmak istiyorum
lvl : Level
w8 : (W eight=wait) bekle
brb : (Be Right Back) hemen döneceğim
afk : (Away From Keyboard) bilgisayar başında değilim
lol : (Laughing Out Loudly) Kakaha atıyor
pls : (Please) Lütfen
ppl : (PeoPLe) insanlar

k : kilo = 1000 Örneğin : 100k = 100.000
kk : kilo X kilo gibi düşünülebilir yani milyon (genelde böyle kullanılıyor ama sadece "m" de kullanıldığı da oluyor.)
Paylaş:


Örneğin 10m = 10kk = 10.000.000
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst