Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Windows Virüsleri

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Web sitesi
www.twitter.com
-*-*- Windows Sality Virüsü Serisi -*-*-

Arkadaşlar şimdi Ben "Sality virüsünün ne zaman çıktığını nerde çıktığını bilmiyorum ben sadece ihtiyacınız olan bilgileri vereceğim.Bu konuda tercrübe sahibi oldum biraz

Şimdi Sality Virüsü Nedir ?

Sality virüsü Bilgisayarınıza Girdiğinde imkansıza yakın bir temizleme düzeyine ulaşır.Yaptığı işlemleri sıraya alalım ;

*Çalışan Antivirüs'leri kullanılamaz hale getir !

*Bilgisayardaki güvenlik yazılımlarını kullanılamaz hale getir !

*Bilgisayardaki güvenlik yazılımı kurulumlarını kullanılamaz hale getir !

*Güvenli Modu kullanılamaz hale getir !

*Güvenlik Yazılımları Sitelerini engelle (açamazsınız !)

*İnterneti inanılmaz yavaşlat ve kesintilere neden ol.

*Bin yıllık bilgisayar kadar bilgisayarınızı yavaşlatır.

[/b]

Bu virüsü temizlemek çok zordur ama bir yolu var.Eğer şansınız varsa virüs ilk girdiğinde anlarsanız kurtulmanız kolaydır.Yapmanız gerek tavsiyem olan "Avira Free Antivirüs"'ü indirip kurun zaten "real time protection" yani (anlık algılama sistemi) bu virüsü bulup hemen temizlemeye başlayacaktır.

Eğerki virüs bulaştı sizde oooh bi güzel oyun felan oynadınız Yapmanız gerken CA firmasının üretmiş olduğu son sürüm bir antivirüs indirip onu kurmak.İnmesi uzun sürer çünkü virüs internetinizi yavaşlatır.İndikten sonra antivirüs taraması yaparak bilgisayarınızdan temizlersiniz...

Bu arada sakın unutmayın.Virüs ".exe" uzuntılı tüm uygulamalara bulaşır asıl hedefi sistem dosyalarıdır.Sakın elle temizlemeye çalışmayın sisteme zarar verebilirsiniz ! Ayrıca Combofix denilen programa sakın güvenmeyin ! O program sizin yaptıklarınızı sadece daha hızlı yapar ve profosyenel değildir ! Deniyim felanda demeyin Denedim sonuç : Format ! Umarım bu virüsler karşıkarşıya gelmsesiniz

|------------------------------------------|

|*********************************|

|------------------------------------------|

[/b]

-*-*- Windows AutoRun (Amvo) Virüsü Serisi -*-*-

Evet arkadaşlar Amvo (autorun) virüsü hakkında bilmeniz gerekenleride burada paylaşacağım...

Bakalım Bulaşınca Ne yapıyormuş ;

*Çalışma prensibi Windows için önemli olan "Yapılanırma Dosyaları"'na dayanır.

*Bu özelliği silinmesini bir nebze zorlaştırır.

*Regedit (Kayıt Defterine) gizlenir.

*Görev yöneticisi,Sistem yapılandırma ve geri dönüşümü iptal eder.

*Windows Gezgini (explorer)'ni yavaş yavaş içten çürütür.

*Temizlenmesse yavaş yavaş ram ve işlemciye zarar verir.!

Belirtilere geçelim ;

*Görev yöneticisi,Msconfig (sistem yapılandırma),sistem geri dönüşümü,Regedit (kayıt defteri)'i engeller yani kontrolü içten ele geçirir.

*Gizli dosyaları göremessiniz.Tekrar görünür yapsanız bile tekrar görünmez olur (çünkü çalışma prensibi olan "yapılandırma dosyaları" normalde gizli olan dosylardır virüs onları görmemizi ve kontrol altına almamızı engeller)

Peki yokmu bunun çözümü ? Tabikide var ;

Temizlemek aslında çok basit piyasadaki iyi antivirüsler bunu rahatça temizlerler.Örnek olarak "Avira Free Antivirüs" (ücretsizdir).

--------------------------------

Arkadaşlar Herhangi Bir Virüsle Başınız Belaya Girerse Bana Ulaşın Hallederiz.

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)