Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Viyana Üniversitesi

Hükümdar

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
24,068
Tepkime puanı
12
Puanları
199
Konum
America
Web sitesi
www.metin2tr.net
1365 yılında Herzog Rudolf IV. tarafından kurulan Viyana Üniversitesi (Latince adı; Alma Mater Rudolphina) , Alman Dil ve Kültür coğrafyasının en eski ve 71.000 öğrencisi ve 8.000 çalışanı (bunlardan 6000 i bilim adamı) ile Avusturya´nın olduğu gibi Orta Avrupa´nın da en büyük üniversitesidir ve günümüze kadar yapılmış olan dünyanın en iyi üniversite sıralamalarında hep üst sıralarda yer almıştır.

Viyana Üniversitesinde yaklaşık 130 tane bölüm bulunmaktadır. Viyana Üniversitesinin amacı teorik eğitimle pratik araştırma bazlı eğitimi sentezleyerek en yüksek kalitede örgecilerine aktarmaktır. Viyana Üniversitesinin 50 ye yakin enstitüsü bulunmaktadır.

Viyana Üniversitesinin tarihi ana binası 1884 yılında aynı caddede bulunan Avusturya Parlamentosu, Viyana Belediye Binası ve Burg tiyatrosunun tarihi dokusuyla eşdeğer ve bilimin toplumsal değerini yücelten mimarisiyle mimar Heinrich von Ferstel tarafindan yapilmistir. Günümüzde Schottentor da bulunan ana binada Üniversite Yönetimi, Üniversite Ana Kütüphanesi, Ögrenci Isleri, bazi Fakülte ve Enstitüler ve Avusturya nin en büyük anfisi olan Audimax la birlikte birçok anfi bulunmaktadir.

Viyana üniversitesinin kütüphanesi 6,5 milyon kitap mevcuduyla Avusturya'nın en büyük kütüphanesidir; aynı zamanda almanca konusulan ülkelerin en eski kütüphanesidir (kuruluş tarihi: 1365). Bu özelliginden dolayida kütüphane „Orta Çağ dan günümüze kadar ki süreç içerisinde değişen uluslarası bilim tarihi“ olarak adlandırılır.

Ana bina daki Aula da Viyana Üniversitesinin 9 tane nobel ödüllü profesörlerinin heykelleri bulunur. Bahçesinde ise üniversitenin 154 meşhur bilimadamının büstleri vardir.

Viyana Üniversitesinin uluslarasi alanda araştırma ve eğitim konularında çok güclü bağlantılari bulunmaktadır. Erasmus/Sokrates Programlari ile birlikte ASEA-UNINET, UNICA ve EUA üye oldugu bazi uluslararası eğitim programlarıdır. Viyana Üniversitesinin 331 adet partner üniversitesi vardir. 130 ülkeden ögrenciler her yil 10.000 in üzerinde sunulan derslerden faydalanmaktadirlar.

Üniversitenin ünlü öğrencilerinden bazılari; Franz Alt, Bruno Bettelheim, Janko Ferk, Paul Feyerabend, Heinz Fischer, O. W. Fischer, Iwan Franko, Sigmund Freud, Hugo von Hofmannsthal, Heinrich Freiherr von Huyssen, Karl Kautsky, Karl Kraus, Bruno Kreisky, Hans Kudlich, Paul Lazarsfeld, Peter Luder, Tomáš Garrigue Masaryk, Lise Meitner, Alois Mock, Papst Pius III., Peter Porsch, Henning Röhl, Manfred Rumpl, Wolfgang Schüssel, Adalbert Stifter, Kurt Waldheim, Ulrich Zwingli´dir.Türkiye de hic bir basvuru kurumu ile baglantisi olmayip basvurulari kendi kabul eder.


Lisans

Eski Tarih ve İlk Cağ Bilimi, Astronomi, İşletme, Eğitim Bilimi (önceden Pedagoji), Biyoloji, Bizans Dili Ve Yeni Yunan Dili Filolojisi, Kimya, Yer Bilimleri, Beslenme Bilimleri, Avrupa Etnolojisi Fin Dili Ve Edebiyatı, Coğrafya, Macar Dili Ve Edebiyatı, Bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Japon Dili Ve Edebiyatı, İbrani Dili Ve Edebiyatı, Klasik Arkeoloji, Klasik Filoloji, Kore Dili Ve Edebiyatı, Kültür Ve Sosyal Antropoloji, Sanat Tarihi, Matematik, Hollanda Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Fizik Siyaset Bilimi, Basın Yayın Ve İletişim Bilimleri, Sinoloji, İskandinav dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Spor Bilimleri, İstatistik, Transkültürel İletişim (Mütercim Tercümanlık), İktisat


Yüksek Lisans bölümleri

Eski Tarih ve İlk Cağ Bilimi, Antropoloji, Astronomi, İşletme, Eğitim Bilimi, Biyolojik, Kimya, Bizans Dili Ve Yeni Yunan Dili Filolojisi, Kimya, Sözlü Çevirmenlik, Yer Bilimleri, Beslenme Bilimleri, Avrupa Etnolojisi, Evrim Biyolojisi, Fin Ve Uygur Dil Bilimleri, Gender Studies, Genetik Ve Gelişim Biyolojisi, Coğrafya, Tarih Araştırma, Tarihsel Yardım Bilimleri Ve Arşiv Bilimi, Global Tarih, Macar Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İşletme, İslam Din Pedagojisi, Japon Dili Ve Edebiyatı, İbrani Dili Ve Edebiyatı, Kartografya Ve Jeoenformasyon, Klasik Arkeoloji, Klasik Filoloji (Eski Yunan Filolojisi), Klasik Filoloji (Latin Filolojisi), Kore Dili Ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Orta Cağ ve Yeni Cağ Latin Filolojisi, Matematik, Medya İnformatiği, Middle European interdisciplinary master programme in Cognitive Science, Moleküler Biyoloji, Moleküler Mikrobiyoloji Ve Bağışıklık Biyolojisi, Çevre Koruması Ve Biyoçeşitlilik Yönetimi, Hollanda Dili ve Edebiyatı, Paleobiyoloji, Bitki Bilimi, Felsefe, Fizik, Siyaset Bilimi, Basın Yayın Ve İletişim Bilimleri, Çevre Araştırması Ve Çevre Düzenlemesi, Din Bilimi, Scientific Computing, Sinoloji, İskandinav Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Spor Bilimleri, İstatistik, Yazılı Çevirmenlik, Davranış-, Nevro- Ve Kognitif Biyolojisi, İktisat, Doğu Asya Ekonomi ve Toplumları, Ekonomi Enformatiği, Zooloji, Ekoloji


Lisans ve Yüksek Lisans birleşik olan bölümler (Diplomstudium)

Mısır Dili Ve Edebiyatı, Afrika Dili Ve Edebiyatı, Eski Sami Dilleri Filolojisi, İngiliz Dili Edebiyatı Ve Amerikan Dili Edebiyatı, Arap Dili Ve Edebiyatı, Hareket Ve Spor Öğretmenlik), Biyoloji Ve Çevre Bilimi (Öğretmenlik), Boşnakça/Hırvatça/Sırpça, Boşnakça/Hırvatça/Sırpça (Öğretmenlik), Bulgarca, Alman Filolojisi, Kimya (Öğretmenlik) Almanca (Öğretmenlik), İngilizce (Öğretmenlik), Evanjelist Teolojisi, Evanjelist Dini (Öğretmenlik), Fransızca, Fransızca (Öğretmenlik), Coğrafya Ve Ekonomi Bilimi (Öğretmenlik), Tarih, Tarih, Sosyal Bilgiler Ve Politika Eğitimi (Öğretmenlik) Yunanca (Öğretmenlik), Bütçe Ekonomisi Ve Beslenme (Öğretmenlik), Hint Dili Ve Edebiyatı, Bilgisayar Ve Bilgi Yönetimi (Öğretmenlik), İtalyanca, İtalyanca (Öğretmenlik) Katolik Teolojisi, Katolik Dini (Öğretmenlik), Katolik Din Pedagojisi, Latince (Öğretmenlik), Matematik (Öğretmenlik), Meteoroloji Ve Jeofizik, Müzik Bilimi, Eczacılık, Fizik, (Öğretmenlik), Lehçe, Portekizce, Psikoloji, Psikoloji Ve Felsefe (Öğretmenlik), Hukuk, Romence, Rusça, Rusça (Öğretmenlik), Slovakça, Slovence, Slovence (Öğretmenlik), İspanyolca, İspanyolca (Öğretmenlik), Dil Bilimi, Tiyatro, Film Ve Medya Bilimi, Tibet Dili Ve Budizm, Çekçe, Çekçe (Öğretmenlik), Türkoloji, Ukrayna Dili Ve Edebiyatı, Macarca (Öğretmenlik), Tarih Öncesi Ve İlk Çağ Tarihi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst