Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Sosyal Mühendislik (S.M) Nedir ?

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Web sitesi
www.twitter.com
Merhaba arkadaşlar;

Forumda bu bölümü görünce marifetlerimi birileriyle paylaşmadan duramadım ve "Hacker" olmak isteyen arkadaşlara orta seviye olarak sosyal mühendisliği anlatayım dedim. İlk dersim de Sosyal mühendislik nedir onu açıklayıp, 1-2 tane örnekle dersimi tamamlayacağım.

Başlamadan önce bir not: Dersimi baştan sona kadar okursanız size daha çok yararı dokunacağından eminim.Başlayalım;

Türkçesi "Sosyal mühendislik" olup İngilizcesi "Social Engineering" olan bu yöntem bir bakımdan hack olayının temelidir. Sosyal mühendislik genellikle, kişinin kendini acındırması ya da karşıdaki kişinin zaaflarını kullanarak onun kişisel bilgilerini ele geçirmesidir. Bu yöntemde hedef, kurban herneyse (kurum,kişi vb) onun kişisel bilgilerini, şifrelerini ve saldırıda kullanılabilecek her şeyi toplayabilmektir.

Bu yöntemde amaç bir kurumu ele geçirmek, hackelemek, yada batırmak gibi şeylerse bu amaçları gerçekleştirmek için çok fazla yol vardır. Mesela, kurumda bir çalışan olarak sızabilirsiniz, Çalışan ya da yüksek mertebedeki birileriyle arkadaş olabilirsiniz, iş yerinde kullanılan araçların teknik servisi gibi görünmek ya da ordan arıyormuş gibi yapmak veya kendini kız/erkek gösterip hedefimizin zaafını bulup ona yaklaşmak olabilir. Sosyal mühendislikle ilk ilgilenen olarak yani mucidi olarak Kevin Mitnick bilinir. Kevin Mitnick'in hayatında ki araştırmalara göre karşı sisteme girmesinin en büyük nedeni sosyal mühendisliğini iyi kullanmasıdır. Hatta bu sebebten dolayı Kevin Mitnick FBI tarafından suçlu ilan edilip yakalanması gerekenler sırasında 1. sırayı almıştır
. +Olarak küçük bir ipucu ile bu dersi bitiriyim belki yardımcı olur, araştırmalara göre kadın sesinin erkek sesinden çok daha şanslı ve etkileyici olduğu açıkça belli edilmiştir. Dersim bu kadar yardım edebildiysem ne mutlu.

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)