Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Oyun Oynama

BOMBFACTORY

Uzman Üye
Uzman Üye
Trabzonspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3,333
Tepkime puanı
6
Puanları
136
Need for Speed World'de yarışma, oyunun kalbini oluşturur. Burası, Çok Oyunculu bir Yarışa katıldığınız, kendinizi dünyanın en iyi yarışçılarına karşı sınadığınız ya da Tek Oyunculu Yarışlarda yapay zekayla rekabet ettiğiniz yerdir.


Her gün katılmanız ve diğerleriyle yarışmanız için geniş bir yelpazede yarışlar ve takip etkinlikleri gerçekleştirilir. Etkinlik seçkisi her gün değişecektir, o yüzden oyundaki bütün farklı pistleri denemek için düzenli olarak geri gelin.


Yarış etkinliklerine katılmak için iki yol vardır:

World haritasına bakarsanız (görmek için M tuşuna basın) girilebilir Yarışların konumlarını gösteren ikonlar göreceksiniz. Bir Yarışa katılmak için bir etkinliğe tıklayın ve sonra 'Işınlan'ı seçin. Bu sizi doğrudan Yarış konumuna ışınlayacaktır. Alternatif olarak 'Yarışa Katıl'a tıklayabilir, açılan Yarış penceresinden Tek Oyunculu ya da Çok Oyunculu seçimi yapabilirsiniz.





World içinde dolaşırken yolun üstünde asılı duran mavi ikonlar göreceksiniz. Bu, o konumda girilebilir bir Yarış olduğunu gösterir. Yarışa katılmak için arabanızı ikonun yanında durdurun ve farenizi kullanarak 'Tek Oyunculu', 'Çok Oyunculu' ya da 'Özel' Yarış tercihini yapın.









Kilidini açtığınız bazı Etkinlikler özel Sınıf Kısıtlamalı Yarışlar olacaktır. Bu Yarışlarda herkes aynı sınıftan arabaları kullanarak yarışır. Sınıf Kısıtlamalı bir Yarışa girmek için Yarışa katılma esnasında gerekli olan Sınıftan bir arabayı kullanıyor olmalısınız; arabaya sahip olabilir ya da etkinlik için bir tane Kiralayabilirsiniz. Hangi Sınıfın gerektiğini öğrenmek için harita üstündeki ikona bakın, eğer yanında bir Araba Sınıfı ikonu varsa bu Sınıf Kısıtlamalıdır ve o Sınıftan bir araba kullanıyor olmanız gerekir.








Powerups, arabanızı Yarışın başına taşımanın ya da rakipleri yığının en arkalarına atmaya çalışmanın heyecan verici bir yoludur. Her Powerup'ın belirli bir işlevi vardır ve onları stratejik olarak kullanmak sizi bitiş çizgisine en iyi şekilde taşıyabilir. Her Powerup'ı detaylı olarak incelemek için kılavuzun bir sonraki bölümüne göz atın.


Nerede bitirdiğinize bakılmaksızın her Yarış sonunda Nakit, İtibar ve Şanslı Çekiliş kartları şeklinde ödüller alacaksınız.

Her Yarış sonunda, İtibar ve Nakitlerinizi topladıktan sonra, ekranda beşlik bir Şanslı Çekiliş Kartı setinden birini seçme şansınız olacak. Bu kartlar fazladan Powerups'ler, Nakit ve İtibar da dahil olmak üzere farklı ödüller içerir.





Şimdi Yarış, oyuncuların basit bir butona tıklamak yoluyla katılmak için ilk uygun Çok Oyunculu yarışı hızlıca bulmalarını sağlayan bir özelliktir. Fazla zamanı olmayan ve oyuncuların bir yarıştan çıkması ve diğerine girmesi için gereken zaman miktarını minimuma indirerek herhangi bir yarışa katılmak isteyen gündelik oyuncular için mükemmeldir. Şimdi Yarış, eşleştirme sistemimize dayanarak otomatik olarak oyuncunun katılması için uygun bir Çok Oyunculu yarış bulmaya çalışır.



Şimdi Yarış ekranınızın üstünde bulunan menü çubuğundaki Şimdi Yarış butonuna (NFS ikonu) tıklayarak etkinleştirilebilir. Butona tıkladığınızda 'Yarış Aranıyor' mesajını göstererek o andaki durumu belirtecektir. Bir yarış bulununca Yarış eklentisi normal görünecek ve katılmak üzere olduğunuz yarışı gösterecektir. Bu noktada, yalnızca 'Katıl' butonuna tıklayarak her zaman olduğu gibi Yarış Lobisine girin.


Şimdi Yarış'ı, Şimdi Yarış butonu hala aktifken üstüne ikinci defa tıklayarak etkisizleştirebilirsiniz. Bir yarış ikonunda başka bir yarışa katılmaya karar vermek, bir takibe katılmak ya da Barınağa dönmek yoluyla da etkisizleştirilebilir. Şimdi Yarış uygun bir yarış bulunduğunda da kapatılacaktır.






Need for Speed World'de Takip modu sürüş becerilerinizi yerel Polis departmanınınkilerle yarıştırmak için bir şanstır. Başarılı olursanız ödüllendirilirsiniz; kaçmayı başaramazsanız bu size pahalıya mal olur.


Takibe, yarışlara katıldığınız gibi, yani, World Haritasını kullanarak ya da bir yarış ikonuna ilerleyerek katılabilirsiniz. Her ikon Takibin başlangıç noktasını belirtir.
Takipler yalnızca tek oyunculudur ve her zaman oyuncunun arabasının sıcaklık seviyesinden başlar.











Bir Takip içindeyken, ekranın altında Takip ölçer görünecektir, en sol 'Atlatıldı' ve en sağ 'Yakalandı' olarak ayarlanmıştır. Polislerden uzaklaşmaya başladığınızda ölçerin 'atlatma' tarafı (mavi) dolmaya başlayacaktır. Polisler yaklaştıkça ise 'yakalanma' tarafı (kırmızı) dolmaya başlayacaktır.


Eğer polislerden kaçmayı başarır ve 'atlatma' tarafını doldurabilirseniz, ikinci bir 'Soğutma' ölçer (yine mavi) dolmaya başlar. 'Soğutma' ölçer dolar dolmaz Takibi başarıyla atlattınız demektir. Eğer polisler sizi 'Soğutma' ölçer dolarken tespit ederse, Soğutma terk edilir ve Takip yeniden başlar.

Bir Takip sırasında yavaşlamanın ya da polisleri geciktirmenin bir kaç yolu vardır. Takip Kırıcılar kendilerine arabanızla çarptığınızda tetiklenen oyun ortamının tanıdık 'kırılabilir' parçalarıdır. Kırıcılar kolaylıkla tespit edilir; üstünde üç kırmızı ok bulunan her öğe bir kırıcıdır. Eğer bir Takip Kırıcıya polis çok yakınınızdayken çarparsanız, onların arabalarının çöküntü ile hasar görmesi ya da 'kaza' alanını kontrol etmek için yavaşlamaları şansı vardır.

Bir Takipten kaçmanın diğer iki yolu polislere toslamak ve saklanma noktaları aramaktır. 'Toslama' Beceri Moduna yatırım yapmak, arabanızın ağırlığını büyük ölçüde artıracak ve buna bağlı olarak sizi daha hafif polis arabalarının kabusu kılacaktır.

Şehirde yüzlerce kestirme, gizli alan ve bölge var, hepsi de kanundan kaçmak için mükemmel. Takip süresince biraz nefes almak için mükemmel olan yan sokakları bulmak için gözünüzü mini haritadan ayırmayın ama dikkat edin, polisler de haritayı en az sizin kadar iyi biliyorlar. Eğer yeterince yakından bakarsanız harita üstünde küçük mavi saklanma noktaları göreceksiniz; bunlar polislerden uzak durmak için mükemmel alanlardır ve Soğutma modundayken size yarar sağlar.



Need for Speed World'de Powerups Yarışlarda olduğu kadar Takiplerde de yararlıdır. Bütün Takip tabanlı Powerups'ın rengi turuncudur ve Anında Soğutmadan Acil Atlamaya kadar değişir.


Bir Takip sırasında beş polis arabasını ezmek ya da daha fazla 'Eyalet Maliyeti'ne yol açmak gibi bazı başarılar kazandıkça ekranda dönüm noktaları yanıp sönecektir. Her başarı için ek İtibar kazanırsınız.
Bir Takip sonunda sürücünüze ödül olarak İtibar ve Nakit verilir. Toplam değer Takibin ne kadar uzun sürdüğüne, kaç polisi alt edebildiğinize ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir. Aynı zamanda bir Şanslı Çekiliş kartı da alırsınız. Atlatılan bir takip ne kadar uzunsa, kazanacağınız Şanslı Çekiliş kartı o kadar iyi olur; o yüzden polisleri mümkün olduğunca uzun süre atlatmaya çalışın! Ancak tutuklanırsanız, polise ceza ödemek zorunda kalırsınız. Araba sıcaklık seviyeniz de 1'e sıfırlanacaktır.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst