Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Lübnan'daki Türk Askerlerine Protesto

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Katılım
28 Temmuz 2013
Mesajlar
47
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
Universe
Web sitesi
www.twitter.com
Geçen Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan Lübnanlı Şii hacıların yakınları, Lübnan'ın güneyinde görev yapan Türk Birliği üssü dışında Türk hükümetine "Çiçekli" protesto gösterisinde bulundu.



BM çerçevesinde Lübnan'ın güneyinde görev yapan Türk Birliği üssü önünde protesto gösterisi yapıldı. Daily Star gazetesine göre, geçen Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan Lübnanlı Şii'lerin yakınları, üs önünde düzenlenen protestoda rehinlerin serbest bırakılmasını istedi.



Suriyeli isyancılarca 22 Mayıs'ta kaçırılan 11 Lübnanlının 2'si serbest bırakılırken 9'u hala rehin tutuluyor.



Habere göre 9 rehinenin, aralarında çocuk ve kadının da yer aldığı 30 kadar yakınının üs önünde yaptığı gösteride Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara'yı eleştiren pankartlar taşındı.



"Lübnan ORDUSU YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI"



Gazete, "Kaçırılan hacıların yakınları, Suriyeli isyancıların güçlü bir destekçisi olduğu için Türkiye'nin rehinelerin serbest bırakılması konusunda kilit bir rol oynayabileceğine inanıyorlar" ifadelerini kullandığı haberine şöyle devam etti:



"Rehine yakınlarının "barışçıl bir protesto' olarak nitelediği eylem sırasında Lübnan Ordusu'nun yoğun güvenlik önlemleri arasında her ailenin çocuklarının 265 Türk barış koruyucusuna birer kırmızı çiçek sunmak üzere Şaytiye köyündeki Türk üssüne girmelerine izin verildi. Her ailenin bir temsilcisine de, üs içine girme izni verildi ve temsilciler üst düzey subaylarca kabul edildi."



TÜRKİYE'NİN ÇABA GÖSTERMESİNİ İSTEDİLER



Gazete akrabalardan birinin, göstericilerin barış mesajını ileterek Türkiye'den diğer rehinelerin salıverilmesi için çaba göstermesini istediğini belirtirken barışçıl eylemlerin somut sonuç vermediğini savunan bir başkasının "Çiçek sunma gereğine ikna olmadım ancak akrabalar ısrar etti. Barışçıl davranmak bize bir şey sağlamadı, Türkiye rehinleri hemen serbest bırakmalı" sözlerine yer verdi.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst