Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Kadın Terörist Yargıda

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Katılım
28 Temmuz 2013
Mesajlar
47
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
Universe
Web sitesi
www.twitter.com
Nasyonal Sosyalist yeraltı Örgütü NSU'nun hayatta olan tek sanığı Beate Zschäpe, cinayet suçlarına ortak olmak ve terör örgütü kurmak suçundan yargılanacak.



Federal Savcılık, Almanya'da 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polis memuru olmak üzere 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi üyesi Beate Zschäpe hakkında dava açtı.



Örgütün diğer iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt, bir yıl önce işledikleri banka soygununun ardından polisin kendilerini bir karavanda kıstırması üzerine intihar etmişti. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi, Zschäpe ve haklarında örgüte yardımcı oldukları gerekçesiyle soruşturma yürütülen dört kişi hakkında iddianamenin mahkemeye sunulduğunu açıkladı.



Beate Zschäpe, örgütün diğer üyelerinin intihar etmesinin hemen ardından yıllardır kullandıkları hücre evini ateşe vermiş ardından polise teslim olmuştu. Hücre evinde bulunan silah, yıllardır karanlıkta kalan cinayetlerin aydınlanmasını sağlamıştı.



Federal Meclis tarafından kurulan özel araştırma komisyonu, yaklaşık bir senedir emniyet ve istihbarat birimlerinin NSU cinayetlerinin yıllarca aydınlatılamamasındaki olası hata ve ihmallerini araştırıyor.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst