Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Kadıköy açılımı

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Web sitesi
www.twitter.com

Futbol
mahallede misket oynarken kavga eden çocuklar gibi davranıyor bazen. Peki neden? Özünde bir eğlence olması gereken bu oyunda neden herkes kavga ediyor? Söz; Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Klinik Şefi Profesör Doktor Ertan Tezcan’da...
Hagi Hagi olur
Sergen Sergen’de kalır

1999 sonuydu
futbolcu bilinçdışında ya kendini ödüllendirerek oynuyor ya da cezalandırarak.

Futbolcu hafta içi arkadaşıyla kavga eder; maçta
ama bilinçdışında kendini cezalandırması çok fazla... Hagi bilinçdışı kendini ödüllendirme eğiliminde olduğu için Hagi olur. Sergen cezalandırma eğiliminde olduğu için Sergen. Bu kadar basit.
Motive kazandırır
eğitim şampiyon yapar

Türkiye’de “Ben bu işi biliyorum†diyen bir kaç mentor var
eğitirseniz şampiyon olursunuz.

Psikiyatri ile psikolojiyi birbirine karıştırmayın. Diş hekimi ile dişçi gibi yani. Burada amaç motivasyon değil
taraftarı için oynarsa faydalı olur. Bunun için de içindeki ‘cezalandırma eğilimi’ni yok etmek lazım.
Türkiye’de futbolcu ruh sağlığı bozuk

Bir kaç örnek vereyim. Bir gün menacer Ceylan Çalışkan geldi
ama seyircinin önünde titriyor. Tedavi ettik ve şimdi performansı harika.
İngiltere’de bantlı oyuncu var mı!

Beşiktaşâ€™ta iki oyuncu var. Hemen gönderirim. Çünkü her boş anında saçıyla uğraşıyorlar. Saçına odaklanırsan
bant takan kaç futbolcu var İngiltere’de.

Bir teknik adamın egosunun
Avrupa Şampiyonu olmaması için neden yok.
Büyücü
ama bilirim

“Ameliyata hazırım†dersin. Ancak heyecanlanırsın
taktik verirsin. Çünkü o adam hâlâ mahallede aldığı kültürle hareket ediyor.
Cerrahla katil arasında fark yoktur

Bu ameliyat gibi bir şey değil herhalde
enerjisini nasıl kullanması gerektiğini bilmesi.
Rijkaard
Denizli ve Daum’dan 2’si gider

Geçen sezon
minik milli takımda başlayacaksın. Ajax’ın yıllardır yaptığı bu...
Arda 10 kat iyi olabilir

Arda böyle giderse ‘bilinçdışı kendini cezalandırma dürtüsü’ çok fazla olacak. Geçen sene Belediyespor’da çalıştım. Arif’i (Erdem) çok severim
performansı 10 kat artar.
Keita’nın yanına bir psikiyatrist şart!

Bilinçdışı kendini cezalandırma eylemi nedir? Bir futbolcunun sarı kartı varken ikincisini görmesi
bu sorunlar kısa sürede aşılabilir çünkü.
Terim bıraksa Afrika’daydık

Fatih Terim’i düşünelim... Takımı çok iyi motive ediyor. Avrupa Şampiyonası’nda diyor ki; “Bu benim son turnuvam.†Takım o gazla 3. oluyor. Ancak buna devam edersen
Estonya maçı öncesiydi ve “Güney Afrika’ya gidemeyiz†demiştim.
Alpay faturayı kesti!

Bana Alpay Özalan’ı sormuşlardı. Vlaovic gole giderken çelme atmamış ve yenilmiştik. Fatih Terim o zaman dedi ki
hem de yıllar sonra.
Sir
Beckham’ı yollar

Sir Alex Ferguson yaşlı başlı adam. Neden 20 küsur senedir Manchester’da? Çünkü kendini bilinçdışında ödüllendirerek oynayacak ne kadar futbolcu varsa topluyor. Yaptığı iş bu. Sonra bilinçdışı kendini ödüllendirmekten vazgeçecek adamları anında gönderiyor. Mesela David Beckham. Medyatik bir evlilik yaptı
hemen sattı. Onu gönderdiğinde Ronaldo’yu aldı. Tıpkı Beckham gibi değişmek üzere olduğu anda onu da sattı. Spor psikiyatrisi 1991’den beri var dünyada ve Ferguson 20 küsur yıldan bu yana bu gerçeğin farkında.
Lugano kontrollü antisosyal

Biz onun gibilere ‘kontrollü antisosyal’ diyoruz. Antisosyal yapıyı
yine Fenerbahçe’yi cezalandıracak.
İbrahimoviç hep verir!

Zlatan İbrahimoviç... Adamı psikodinamik açıdan incele... Ben ilk izlediğim sene o adamın inanılmaz yerlere geleceğini düşündüm. Çünkü bilinçdışında ezilmiş. Yaşamda var olması için sürekli çevresini ödüllendirmesi gerektiğini düşünüyor. Bilinçdışında ama
buna dikkat edin. Kendisini ödüllendirmesi lazım. İşte bugün Barcelona’da top oynuyor.
Eto’o gelirse şaşırmayın

Samuel Eto’o
birkaç yıl içinde Türkiye’ye gelirse kimse şaşırmasın. Çünkü biz bilinçdışı kendini cezalandırma eğilimine girmiş futbolcuları almaya bayılıyoruz. Bu konuda üzerimize yok.
Tjikuzu’ya test şarttı

Trabzonspor
b-) Takıma uyum sağlar mı? Bunlara bakacaksın. Çünkü negatif kişilikler de takım içinde birbirlerini çok etkiler. <div>

Uzun yola devam..
2o13
Kajmer[/i]

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)