- Web sitesi
- www.twitter.com
Futbol
Hagi Hagi olur
1999 sonuydu
Futbolcu hafta içi arkadaşıyla kavga eder; maçta
Motive kazandırır
Türkiye’de “Ben bu işi biliyorum†diyen bir kaç mentor var
Psikiyatri ile psikolojiyi birbirine karıştırmayın. Diş hekimi ile dişçi gibi yani. Burada amaç motivasyon değil
Türkiye’de futbolcu ruh sağlığı bozuk
Bir kaç örnek vereyim. Bir gün menacer Ceylan Çalışkan geldi
İngiltere’de bantlı oyuncu var mı!
Beşiktaşâ€™ta iki oyuncu var. Hemen gönderirim. Çünkü her boş anında saçıyla uğraşıyorlar. Saçına odaklanırsan
Bir teknik adamın egosunun
Büyücü
“Ameliyata hazırım†dersin. Ancak heyecanlanırsın
Cerrahla katil arasında fark yoktur
Bu ameliyat gibi bir şey değil herhalde
Rijkaard
Geçen sezon
Arda 10 kat iyi olabilir
Arda böyle giderse ‘bilinçdışı kendini cezalandırma dürtüsü’ çok fazla olacak. Geçen sene Belediyespor’da çalıştım. Arif’i (Erdem) çok severim
Keita’nın yanına bir psikiyatrist şart!
Bilinçdışı kendini cezalandırma eylemi nedir? Bir futbolcunun sarı kartı varken ikincisini görmesi
Terim bıraksa Afrika’daydık
Fatih Terim’i düşünelim... Takımı çok iyi motive ediyor. Avrupa Şampiyonası’nda diyor ki; “Bu benim son turnuvam.†Takım o gazla 3. oluyor. Ancak buna devam edersen
Alpay faturayı kesti!
Bana Alpay Özalan’ı sormuşlardı. Vlaovic gole giderken çelme atmamış ve yenilmiştik. Fatih Terim o zaman dedi ki
Sir
Sir Alex Ferguson yaşlı başlı adam. Neden 20 küsur senedir Manchester’da? Çünkü kendini bilinçdışında ödüllendirerek oynayacak ne kadar futbolcu varsa topluyor. Yaptığı iş bu. Sonra bilinçdışı kendini ödüllendirmekten vazgeçecek adamları anında gönderiyor. Mesela David Beckham. Medyatik bir evlilik yaptı
Lugano kontrollü antisosyal
Biz onun gibilere ‘kontrollü antisosyal’ diyoruz. Antisosyal yapıyı
İbrahimoviç hep verir!
Zlatan İbrahimoviç... Adamı psikodinamik açıdan incele... Ben ilk izlediğim sene o adamın inanılmaz yerlere geleceğini düşündüm. Çünkü bilinçdışında ezilmiş. Yaşamda var olması için sürekli çevresini ödüllendirmesi gerektiğini düşünüyor. Bilinçdışında ama
Eto’o gelirse şaşırmayın
Samuel Eto’o
Tjikuzu’ya test şarttı
Trabzonspor
Kajmer[/i]