Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Gladiatus S.S.S

EceL

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
S: Gladiatus nedir?

C: Web browser uzerinden oynanan text tabanli RPG (Role Playing Game – Rol Yapma Oyunu) oyunudur.

S: Oyun ucretsiz mi?

C: Evet ancak ekstra ozellikler ve ekipmanlar icin yakut denen degerli taslar satin alabilirsiniz. (Gercek para ile)

S: Genel Durum menusundeki ozellikler nedir ne ise yararlar? (Guc Beceri..vs)

C: Klasik rpg oyunlarinda oldugu gibi bu ozelliklere skill denir. Yarattiginiz karakterin ozelliklerini gosterir. Her bir ozellik hakkinda detayli bilgi almak icin farenizi ozelligin uzerinde bir kac saniye bekletin. Kucuk bir aciklama penceresi acilir. Burada bir sonraki level icin gerekli puanlarin yani sira yasam enrjinizide gorebilirsiniz. Ayrica kullanmadiginiz ama depoladiginiz ekipmanlari sandiginizda gorebilirsiniz.

S: Peki bu ozellikleri nasil arttirabilirim?

C: Menüden “Egitim” bolumune gidin. Arttirmak istediginiz ozelligin yanindaki “Egit” linkine tiklayin. Yeteri kadar altin varsa ozelligniz artacaktir.

S: Oyunda iki farkli harita var bunlar nedir?

C: Ilk harita sehir icini gosterir (bina resimli harita) digeri ise sehir disini gosterir. (Cizmeye benzeyen harita)

Sehir:

Hara: Burada gorev puani kalmadigi zaman ya da yapacak baksa bir sey olmadigini dusundugunuz zaman calisarak ekstra altin kazanabilirsiniz.

Level 7’ye kadar saat basi 80 altin
Level 15’e kadar saat basi 160 altin
Level 31’e kadar saat basi 320 altin
……

Arena: Normal gorevler disinda diger oyuncularla dovusebilirsiniz altin ve tecrube puani toplayabilirisiniz.

Dovusmek istediginiz oyuncunun yanindaki “Duello Daveti” resmine tiklamaniz yeterli.

Taverna: Bir gorev alarak ekstra altin ve ekipmanlar kazanabilirsiniz. 3 farkli seviyede gorevler vardir. Kolayda 2 orta seviyede 4 zorda sie 6 adimdan olusan zorlu gorevleri alabilirsiniz.

Egitimaha oncede bahsettigim gibi burada karakterinizi egiterek daha guclu hale getirebilirsiniz.

Silah ve Zirh Dukkanlari: Yeteri akdar altin veya yakutunuz varsa guclu silahlar ve dayanikli zirhlar alabilirsiniz.

Pazar Yeri: Yiyeceklerin yani sira yuzzukle nazarliklar..vs alabilirsiniz.

Simyaci: Ekipmanlariniza ekstra ozellikler yukleyen son derece ozel ekipmanlari buranda alabilirsiniz. Buranda aldiginiz ozel ekipmani Genel Durum menusunde koymak istediginiz ekipmanin uzerine surukleyin.

Not: Bu 4 yerden bir sey almak istereseniz oncelikle istenen altin veya yakutun elinizde olduguna emin olun. Daha sonra klasik surukle birak yontemiyle kendi sandiginiza surukleyin.

Kuyumcu: Buradan kredi kartnizla yakut satin alabilirsiniz.

Muzayede Salonu: Yakutla aldiginiz ozel ekipmanlari burada acik arttirma ile satabilirsiniz. Veya almak istediginizde teklif ettiginiz fiyati yazarak “Teklif” butonuna basin.

Market: Kullanmadiginiz ekipmanlari burada satabilirsinzi veya size lazim olan baksa bir ekipmani satin alabilirsiniz. Bir sey satarken; sol taraftaki bos alana satmak istediginiz ekipmani surukleyin. Kac saat boyunca markette kalmasini istiyorsaniz onu secin (2 8 veya 24 saat sureyle) ardindan “Teklif” butonuna basin. Unutmayin market sorumlusu sattigniz her ekipman icin sizden bir miktar komisyon ucreti alir. Saate gore de bu ucret artar.

Not: Bu yerere ister haritadan ister sol taraftaki meaaaan gidebilirsiniz.


Sehir Disi:

Mist Daglari Karanlik Orman Barbar Koyu Haydut Kampi Antik Tapinak Korsan Limani ve Kurt Ini. Bu haritada duran temel bolgelerdir. Istediginiz bir bolgeye giderek gorevler yapabilirsiniz altin ve ekipman toplayabilirsiniz. Bunun icin izlenmesi gereken adim sudur;

Ornegin Karanlik Ormana gitmek istiyoruz harita uzerinden ya da meaaaan secin. 3 farkli secenek cikacaktir. En bastaki 10 ortadaki 20 en sagdaki de 30 dakikalik gorevlerdir. Burada goz onunde tutulmasi gereken nokta “Kesif Sefer Puanlaridir” bir gorev icin en az 2 puan gerekmektedir. 2 puan ise 10dk’ya esittir. Puaniniza gore istediginiz sureyi secip tiklayin ve goreve baslayin.

Normal uyelerde maksimum 12 paun biriktirirken premium uyelerde 24 puan biriktirilebilir. Saat basi 1 puan eklenir.

2 puan 10dk
4 puan 20dk
6 puan 30dk

Gorevlerde bir korsan ya da bir haydut oldurmeniz istendiginde bu haritadan onlari bulmaniz gerekir asagida nerde bulacaginiza dair bilgiler yer aliyor:

Mist Daglari: Harpy
Karanlik Orman: Belli basli birileri yoktur. Kacak ve Kurt cikabilir cogunlukla
Barbar Koyu: Barbar
Haydut Kampi: Haydut
Antik Tapinak: Muhafiz
Korsan Limani: Korsan
Kurt Ini: Kurt

Yukardakiler standart olmakla beraber kimi zaman farkl1 rakiplerde karsimiza cikabilir. Ornegin tapinakta muhafiz yerien harpy cikabilir bazen. Ayrica bu oyunda en zor bulunan rakipler kacaklardir. Bunlari haritada herhangi bir yerde bulabilrisiniz bu artik tamamen sans isidir.

S: Marketten aldigim ya da gorevden kazandigim ekipmanlar neden sandigimda degil?

C: Aldiginiz veya kaznadiginiz ekipmanlara dagir bir uyari alirsiniz bu uyari oyunun sol ustundeki kucuk sandik simgesiyle kendini gosterir. Buraya tikladiginizda direk kaznadiginiz ekipmani goreceksiniz. Surukle birak yontemiyle kendi sandiginiza surukleyin ve bir kac saniye bekleyin.

Sayet bu uyari gelmedi ya da goremdiyseniz Mesajlar bolumune gidin buradan sandik sekmesine tiklayin ve surukle birak yontemiyle kendi sandiginiza alin.

S: Peki bu ekipmanlari almazsam silinir mi?

C: Hayir siz onlari alana kadar veya silene kadar bir sey olmaz.

S: Gorevde istenen ekipmani nerden bulabilirim?

C: Sehir disinda herhangi bir bolgeden sefere gidin rakibiniz yendiginiz zaman istenen ekipmani goreceksiniz.

S: Gorevde istenen ekipmani kullanabilir miyim?

C: Evet ancak unutmayin gorev iptal ederseniz o ekipman otomatik olarak silinecektir.

S: Gorevde istenen rakipleri nerde bulabilirim?

C: Mist Daglari: Harpy
Karanlik Orman: Belli basli birileri yoktur. Kacak ve Kurt cikabilir cogunlukla
Barbar Koyu: Barbar
Haydut Kampi: Haydut
Antik Tapinak: Muhafiz
Korsan Limani: Korsan
Kurt Ini: Kurt

Ayrica bu oyunda en zor bulunan rakipler kacaklardir. Bunlari haritada herhangi bir yerde bulabilrisiniz bu artik tamamen sans isidir.

S: Adamimin cani sifirlanirsa ne olur? Olme var mi?

C: Asla sifir olmaz en az 1 puan olabilir. Bu yuzden oyunda olme yok.

S: Enerji azaldi ne yapmam gerekir?

C: Ozel iksir veya gidalari kullanmaniz gerekir. Bunun icin “Genel Durum” menusunda kullancaginiz ekipmani karater resminizin uzerine surukleyin.

S: Bir baska oyuncuya ekipman veya yakut gonderebilir miyiz?

C: Hayir ekipman icin market veya muzayede salonunu kullanmaniz gerekir. Yakut icinse para ile satin almalisiniz.

S: Silah uzerindeki puanlar nedir?

C: Minimum ve maksimum vurus degerlernizdir.

S: Silahim yokken bile hasar puanlarim var neden?

C: Hasar puanlarini silah disinda arttiran seylerde vardir. Skillere ve level1n1za bagli olarak degisiklik gosterir. Ilerleyen zamanlarda cikacak olan yeni ekipmanlarda ekstra hasar puanlari da gelecektir. Ayrica simyacidan aldiginiz ozel ekipmanlar ile bu puani daha da arttirabilirsiniz.

S: Harada yaptigim is veya sefere ciktigim zaman pencereyi kapatirsam gorevler iptal olur mu?

C: Isterseniz bilgisayariniz kapatin hic bir sey olmaz.

S: Kesif seferini iptal edebilir miyim?

C: Hayir edemezsiniz sadece haradaki calismalari iptal edebilirsiniz.


Taktik Rehberi:

Her ne kadar RPG olsa da stratejik ogeler bu tip oyunlarda daima onemlidir. Oyuna ilk basladiginizda oncelikle karater ozelliklerini guclendirin. Beceri ve guc ozelliklerine agirlik vermek yerinde olur bu iki ozellik karakterinizi daha saglam yapar ancak diger ozellikler arasinda fazla bir fark olmamalidir o zaman bu iki ozelligin yuksek olmasi pek bir isinize yaramaz. Ekipmalarinizi surekli yenileyerek para harcamaktansa bu ozellikleri arttirmaniz yerinde olur.

Haritada sefere cikmadna once gorev almanizi oneririm bu sayede ekstra altin ve ekipman kazanirisniz ve karli cikarsiniz. Baslangic icin kolay gorevlerden baslamanizi oneririm. En azindan oyuna biraz alisana kadar.

Yakutunuz ve cok gazla altininiz yoksa silah ve zirh dukkanina ugramamanizi oneririm. Ayni ozellikteki ekipmanlari daha ucuza marketten temin edebilirsiniz. Ayrica buradna aldigniz pahali ekipmanlari satmaniz biraz zor olacaktir. Ancak bu iki dukkani hic kullanmayin dmeiyorum ilerleyen zamanlarda burasi cok isinize yarayacaktir. Sadece baslangic seviyesi icin marketi kullanmanizi oneririm.

Arenada dovus yapmanda once dovuseceginiz rakibinizi linkine tiklayarak inceleyin. Skileri yani karkater ozellikleri sizden ustun olabilir ancak zirhi ve verdigi hasar sizden az olursa yenme sansiniz vardir. Kisacasi burada zirh ve hasar puanlari en temel etkendir.

Soru : Seviye Nasil Atlayabilirim ?
Cevap : Seviye atlamak iCin TEcrube Puani Toplaman Lazim Nas1l Diye soracak Olursan Taverna dan aLdigin Gorevleri Ciktigin Kesif Gezileri Arenada Yaptigin Duellolar(Bazen geLiyor TEcrube Puani) Hara da Calistiginda vs geLiyor..

Soru : Itibar'i Nasil Artirabilirim ?
Cevap : Itibar'i Artirmak iCin Tavernadan Gorev alabilir Kesif Gezileri Yapabilirsiniz..

Soru : Gorevleri Nasil Alabilrim ?
Cevap : Menulerde Taverna Bolumunden Gorevleri Alabilirsiniz Bu Gorevler Kolay Orta ve Zor Olmak Uzere Derecelendirilmistir..

Soru : Silahlardaki Hasar (Orn 2-5) Ne Anlama Geliyor ?
Cevap : mesela Silahimizin Hasari 2-5 (Not : + Bonus Hasar'lari Katmiyorum) Simdi Arenada Birine Dalicaksiniz Daldiniz Duello Raporu Geldi Bakiyorsunuz Yenmis veya Yenilmissiniz Neyse SAdete Gelelim Simdi Bu Damage Olayi Sizin Vurus Puaniniz Sira Her Size Geldiginde Eger Iskalamazsa 2 veya 5 yada Bu Degeler Arasinda Hasar Veriyor(Damage) Bu Deger Sizin Vurus Puaninizdir.

Soru : Kesif Gezilerine Nasil Cikabilirim ?
Cevap : Kesif Gezilerine Cikabilmek iCin Kesif Puanlarina Ihtiyaciniz Var Bu Surelere Gore Degisiyor. 10dk 2 Kesif Puani 20 dk 4 Kesif Puani 30 dk 6 Kesif Puani.. Eger KEsif Puanlariniz Yeterince Varsa Kesif Yapabilirsiniz..

Soru : Silahlara Nasil + Bonus Ozellik Ekleyebilirim ?
Cevap : Silahlara Armorlara Aksesuarlara(Mücevher vs.) + Bonus Ozellik Ekleyebilmek iCin Oncellikle Simyaci NPC'sinden iStediginiz Pudra Tas vs. Almaniz Lazim Bu Taslari Aldiktan onra + Bonus Eklemek iStediginiz Esyanin Uzerine Surmeniz Yeterlidir..
Not : Her Esyaya 1 Defaya Mahsus +Bonus Ekleyebilirsiniz..

Soru : Arenada Duello Nasil Yapabilirim ?
Cevap : Arenada Duello Yapabilmenin 2 Yolu Var 1.si Davet 2.si Kendi Seviyenize Gore...
1. Yol Duello Yapmak iStediginiz Kisinin Nickini Arena Sekmesinin En Alt Kismindaki Belirli bir oyuncuyu ara ( ücreti:10 Alt1n) Kismina Yazabilirsiniz Ucret 10 altin
2. Yol Kendi Pozisyonun Kismindaki Yerden 4 Oyuncu ARasindna Birini Secebilirsiniz. Burda Ucret Vermenize Gerek Yoktur.

Soru : Muzayede Salonu Ne iSe Yarar ?
Cevap : Muzayede Salonunda Acik arttirma iLe Esya Satin Alabilirsiniz yalniz Bir Nokta Var diyelim Siz Bi Esyaya 10 Altin Verdiniz Bir Baskasi 11 ALtin Verirse Sizin Paraniz Yanar. (Not: Burdan Direk Satin Alma Olayida Var Ama Ona Yakut Lazim..)

Soru : Egitim Nedir ? Ne iSe Yarar ?
Cevap : Egitim Bolumunde Yeteneklerinizi Gelistirebilirsiniz.. Bu Yetenekler : Güc Beceri Ceviklik Dayaniklilik Karizmadir

Soru : Gladyator Davet Linki Ne iSe Yarar ?
Cevap : Bu Linkle Altin Kazanabilirsiniz.. ve Eger Uye Yaparsaniz O Altin Yagmaladiginiz Kisiyi Itibar Kazanirsiniz..

Soru : Hara Nedir ? Cevap : Hara sizin Kan Dokmeden Para Kazanabileceginiz Bir Bolum Seviyenize Gore iS Yapar Para Kazanirsiniz Max. 8 Saat

Soru : Hermit Nedir ? Cevap :Hermit Şehir Dışında Bulunan Dostumuzdur.Nick-Cinsiyet değiştirme Seyahat etmek için Ona Başvurmamız Gereklidir.

Soru : Hermitte Nasıl İsim Değiştiririm ? Cevap :Ya seviyenize göre istenen altın sayısını ödeyip eski nickinizin sağ orta köşede yazmasını isteyebilirsiniz yada Arena Yöneticisine Rüşvet Vererek 0 dan İsim Alabilirsiniz.

Soru : Seyahat Nasıl Edilir? Cevap
eyahat etmeniz için 20 veya 40 level olmanız gerekli.İstenen bedeli ödeyerek seyahat edebilirsiniz ancak seyahat ederken hiçbir dövüşde bulunamazsınız.
Not:20 level-Afrika 40 Level-Cermenya 0 level-İtalya
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst