Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi Açıldı

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Web sitesi
www.twitter.com
Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi
Galatasaray Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı İnan Kıraç ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte kestiler.

Açılışa Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra
Eski Başkanlardan Ali Tanrıyar ve Eski Yöneticilerden Ergün Gürsoy da katıldılar.

Kurdele kesiminin ardından Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi açılışını telgraf mesajı ile kutladı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ethem Tolga
büyük bir kültür ve sanat merkezi olacaktır. Nasıl ki Galatasaray geçmişte de batıya açılan pencere ise burası da Galatasaray'ın Türk Toplumu'na açılış kapısı olacaktır†sözleriyle sürdürdü.

Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı ise Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi için
Galatasaray Tarihi'ni içinde barındıracak†dedi.

Helvacı ayrıca
bütünlüğünü ve tarihini ortaya koyacak olan bir yerdir. Bu merkez hepimize hayırlı olsun†diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan
“Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önemli bir mekan. Geçirdiği yüzyıllar boyunca bu ülkeye çok önemli isimler kazandırdı. Ardından Galatasaray Kulübü ve Üniversitesi geldi. Geriye eksik bir halka kalmıştı. Bu merkezle birlikte bu eksik de tamamlanmış oldu. Beyoğlumuza ve İstanbulumuza hayırlı olsun†diye konuştu.

Galatasaray Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı İnan Kıraç
hanımıma ve kızıma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası sadece Galatasaraylıların değil tüm vatandaşlarımızındır†dedi.

Galatasaray Müzesi Müdürü Ali Oraloğlu ise
yeni bir şekil alarak burada açılıyor. Ben de uzunca bir süredir fahri olarak müzeye müdürlük yapmaktayım ve bundan da bir Galatasaraylı olarak gurur duyuyorum†şeklinde konuştu.

Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi olarak kazandırılan bina 19. yüzyılda inşa edilmiş. Binanın restorasyonu Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İnan Kıraç tarafından yaptırıldı. Tarihi tavanları kalem işi ile yenilendi. Mimar Sinan Genim
Bina’yı orijinaline sadık kalarak ve fonksiyonlara cevap vererek hazırladı.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olaca bir yaklaşımla Merkez’in içindeki sergileme ve gösterim alanları
“Dünyaya Açılan Pencere†temasıyla açılışa hazırlandı.

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)