- Web sitesi
- www.twitter.com
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard
Turkcell Süper Lig'de 28 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları maçı değerlendirdi.
Hollandalı teknik adam
takımın son durumu ve Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçla ilgili açıklamalarda bulundu.
Frank Rijkaard
şu ifadeleri kullandı:
''Taraftarımızın
çünkü Türkiye'de buna benzer birçok örnek görebiliyoruz. Yapılan herhangi bir taşkınlıktan sonra verilen ağır cezalar var. Bizim de evimizde oynayacağımız çok önemli maçlar var. Her maçımızda taraftarımıza ihtiyacımız var. Mutlaka sakin ve sağduyulu olsunlar. Her zaman olduğu gibi bizi desteklesinler.''
''İLK YARIDAKİ MAÇTAN DERS ALACAĞIMIZI UMUYORUM''
Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta kartlardan yakındığının hatırlatılması üzerine Rijkaard
''İlk maçta bu tür sıkıntılar yaşadık. İlk maçta yaşanan bu sıkıntıdan bir ders alacağımızı umuyorum. Daha önce de belirttiğim gibi mutlaka sakin olmanız gerekiyor. Yani olaya sportif açıdan yaklaşmanız gerekiyor. Çeşitli provokasyonlar mutlaka olabilir ama bu provokasyonlara girmemeliyiz. Derbilerde soğukkanlılığınızı korumanız lazım'' diye konuştu.
''Galatasaray'ın oynayacağı bu derbi maç sezonun en önemli maçıdır
aynı şekilde tekrarlamamız gerekiyor. Soğukkanlı bir şekilde oynayıp galip gelmeliyiz'' yanıtını verdi.
Frank Rijkaard
hem atak anlamında bir takım olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz biz futbol oynamasını seven bir takımız. Mutlaka güzel futbol oynamamız gerekiyor'' diye cevaplandırdı.
Trabzonspor yenilgisi sonrası futbolcularında hayal kırıklığı olduğunu anlatan Rijkaard
ama aynı zamanda fiziksel anlamda da antrenmanlarımızın iyi geçtiğini düşünüyorum'' diye konuştu.
ARDA VE BAROS'UN DURUMLARI
Hollandalı teknik adam
sakatlığı henüz tam olarak geçmeyen Arda Turan ile maç eksiği bulunan Milan Baros'tan yeterince yararlanıp yararlanamayacağı hakkındaki bir soruya şu yanıtı verdi:
''Öncelikle Baros ile başlayalım. Bizim için çok önemli bir futbolcu. Baros her geçen gün daha iyiye gidiyor ve bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Bildiğiniz gibi takımla birlikte çalışmalarını yapıyor ve bu da performansını artırıyor
umarım Arda en azından ilk 18'e girer. İlk 11'de başlayıp başlayamayacağını şu an söyleyemiyorum ama umarım sakatlığı bir an önce düzelir.''
''FENERBAHÇE'YE ÇOK SAYGI DUYUYORUM''
Rijkaard
Galatasaray'ın bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda oldukça başarılı bir performans sergilediğinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
''Kendi sahamızda oynayacak olmamız büyük bir avantaj ve galibiyet için oynamamız gerekiyor. Ben her zaman oynadığım rakiplere karşı saygı duyarım. Fenerbahçe'ye de çok saygı duyuyorum. Bence gayet iyi bir takım
umarım bu istatistiğimizi devam ettirip sahadan galip ayrılırız.''
''BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM''
Frank Rijkaard
hakkındaki transfer haberlerinin hatırlatılması üzerine de şu ifadeleri kullandı:
''Şu an için diğer takımlar hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Şu anda ben Galatasaray'da çalışıyorum ve burada olmaktan mutluyum. Galatasaray'ın başarılarına odaklanmış durumdayım. Galatasaray ile 1 senelik kontratım daha var ve burada kalmak
başarılar yakalamak istiyorum.'' <div>
''İLK YARIDAKİ MAÇTAN DERS ALACAĞIMIZI UMUYORUM''
Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta kartlardan yakındığının hatırlatılması üzerine Rijkaard
''Galatasaray'ın oynayacağı bu derbi maç sezonun en önemli maçıdır
Frank Rijkaard
Trabzonspor yenilgisi sonrası futbolcularında hayal kırıklığı olduğunu anlatan Rijkaard
ARDA VE BAROS'UN DURUMLARI
Hollandalı teknik adam
''Öncelikle Baros ile başlayalım. Bizim için çok önemli bir futbolcu. Baros her geçen gün daha iyiye gidiyor ve bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Bildiğiniz gibi takımla birlikte çalışmalarını yapıyor ve bu da performansını artırıyor
''FENERBAHÇE'YE ÇOK SAYGI DUYUYORUM''
Rijkaard
''Kendi sahamızda oynayacak olmamız büyük bir avantaj ve galibiyet için oynamamız gerekiyor. Ben her zaman oynadığım rakiplere karşı saygı duyarım. Fenerbahçe'ye de çok saygı duyuyorum. Bence gayet iyi bir takım
''BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM''
Frank Rijkaard
''Şu an için diğer takımlar hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Şu anda ben Galatasaray'da çalışıyorum ve burada olmaktan mutluyum. Galatasaray'ın başarılarına odaklanmış durumdayım. Galatasaray ile 1 senelik kontratım daha var ve burada kalmak