"Farkı klas oyuncu yaratır"
01 Mart 2010 Pazartesi * 14:37
Galatasarayımız'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü
Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için
Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak
Kayıt Olun
'ya göre çalışmanın daha kolay olduğunu söyledi.
Galatasarayımız'ın efsana futbolcularından George Hagi
taraftarın var. Bu olumlu şartlarda zevkle teknik direktörlük yapmak lazım'' dedi.
Başarı için gidilen kulüpte iyi bir ortam ve tanıdığın olması gerektiğini kaydeden Galatasaray'ın efsane ismi
oynadığım dönemden kulübü çok iyi bildiğim için kendimi çok iyi hissettim ve zorluk çekmedim'' diye konuştu.
Turkcell Süper Lig'in diğer Avrupa liglerinden daha iyi olabileceğini vurgulayan Hagi
şunları söyledi:
''Altyapılarda yetişen gençlere
onların da başarılı olabileceğini gösteren bir örnek. Galatasaray
Kayıt Olun
şimdi A2 ile bu sisteme geçiş yaptı. 18 yaşından sonra kaybolan birçok oyuncu oluyor. Onlar için devamlılık sağlamak gerekiyor. Bu oyuncuların 2-3 yıla daha ihtiyaçları var.''
Hagi
kendisinin olduğu kadroyla şimdiki Galatasaray kadrosunun karşılaştırılması konusundaki soruyu ise şu şekilde yanıtladı: ''Böyle bir karşılaştırma yapmak bence doğru olmaz. Galatasaray şimdi bir takım olma sürecinde. Kadrodaki oyuncuların ismi tek tek önemli değil. Çünkü her zaman takım olarak kazanılır. Bireysel olarak bir oyuncu fark yaratabilir ama takım için oynaması gerekiyor. Bugünkü
Kayıt Olun
gelirse memnuniyetle dönmeye hazırım'' dedi.
-''YETENEKLİ OYUNCU HER TÜRLÜ ORTAMA UYUM SAĞLAR''-
Hagi
yani sahada fark yaratacak oyuncu arıyor. Ancak maalesef bulmak çok zor'' dedi.
Futbolda İspanya
İngiltere ve
Kayıt Olun
'ni kazanan takımların kadrolarında mutlaka 2-3 on numara oyuncu vardır'' diye konuştu.
Kendi adını taşıyan bir akademi kurduğunu dile getiren Hagi
''Bu benim şahsi projem. Bu projeyi başlatmak için teknik direktörlük kariyerime 1.5 senelik bir ara verdim. Akademinin ileride bana benzemesini istiyorum. 2-3 sene sonra bu piyasada çok önemli bir aktör haline geleceğiz'' dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı <div>