Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Ermenistan Uçağına Geçiş İzni Çıktı

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Katılım
28 Temmuz 2013
Mesajlar
47
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
Universe
Web sitesi
www.twitter.com
Ermenistan'dan, Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen bir sivil kargo uçağı daha, planlı olarak Erzurum Hava Limanı'na indirildi. Sabahın ilk saatlerinde Erzurum'a inen uçaktaki malzemeler arandıktan sonra, saat 10.35'te havalimanından ayrıldığını bildirdi.



ARAMA YAPILDI



Ermenistan'a ait kargo uçağı bugün saat 06.10'da Erzurum Havalimanı'na indirildi. Geçen 15 Ekim'de olduğu gibi yine arama yapılmak üzere VIP salonu önüne götürülen uçağın çevresi, basın mensuplarının fotoğraf çekip görüntü almasını önlemek için iş makineleri ile kapatıldı.



Uçakta arama yapmak üzere Gümrük, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanlar, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlileri hazır bulundu. Uçaktaki 9 kişi oldukları belirtilen mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.



Ermenistan kargo uçağında insani yardım malzemesi olan bin 342 koli hava limanındaki X-Ray cihazından tek tek geçirildi.



ARAMA BİTTİ, UÇAK HAVALANDI



Erzurum Valiliği, sabah saatlerinde indirilen Ermenistan uçağında yapılan kontroller sonucu boşaltılan bin 342 adet kolinin eksiksiz olarak uçağa tekrar yüklendiğini ve uçağın saat 10.35'te havalimanından ayrıldığını bildirdi.



Ermenistan'dan, Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürürken Erzurum Havalimanına indirilen sivil kargo uçağında arama 4 saat 20 dakika sürdü. Kalkış izni verilen uçak saat 10.35'te motorunu çalıştırdı ve Halep'e gitmek üzere havalandı.



VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI



Erzurum Valiliği, sabah saatlerinde indirilen Ermenistan uçağıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın, 8 Kasım DHGY-I/221 sayılı yazısına istinaden yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Türkiye'den geçiş için izin istediği belirtildi.



Ermenistan'dan Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen izin yazısında, Ermenistan Hava Yolları'na ait Antonov An 12 tipi EK-12104 sefer sayılı kargo uçuşu ile Ermenistan'ın Erivan kentinden Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götüreceği belirtildi.



Ermenistan, söz konusu uçak için 8 Kasım'da Türkiye saati ile sabah 05.00'te Erivan'dan kalkan uçağın, Türkiye hava sahasını geçmek sureti ile Halep'e iniş planıyla üst uçuş izin başvurusunda bulunduğu aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın, uçağa, Erzurum Havalimanı'na teknik iniş gerçekleştirme koşulu ile üst uçuş izni verdiği kaydedildi.



Teknik inişin, Havalimanı Mülki İdare Amirliği koordinatörlüğünde yapıldığı belirtilen açıklamada, "8 Kasım saat 06.05'te Erzurum Havalimanı'na iniş yapmasına müteakip Erzurum Gümrük Müdürlüğü personelince uçağın geliş kontrolü yapılmış, kaptanın vermiş olduğu kargo manifesto beyanında; yükünün toplam bin 342 kolide 12 bin 555 kilogram insani yardım malzemesi olduğu beyan edilmiştir.



Beyan alınmasına müteakip gümrük görevlilerince kargo yükünün ayrıntılı aramasına geçilmiştir. Yapılan ayrıntılı kontrol neticesinde, uçakta beyana aykırı herhangi bir şey olmadığı görülmüştür." ifadelerine yer verildi.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst