Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Emre'nin büyük şanssızlığı

Tusunami

Fahri Üye
Fahri Üye
Galatasaray
Web sitesi
www.twitter.com
Emre'nin büyük şanssızlığı

Ogan Tarhan ile editörümüz Hilmi Sever'in gerçekleştirdiği ve dün sizlerden de büyük ilgi gören röportajımızın ikinci bölümüyle karşınızdayız. Türk ve dünya futbolu hakkındaki sohbetimiz de son derece eğlenceli geçti. Emre Aşık'ın Premier Lig kapısından nasıl döndüğünü
işte röportajımız karşısınızda..."EMRE AŞIK'IN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI"
-Türkiye'den Avrupa'ya götürmek isteyip de transferi gerçekleşmeyen bir oyuncu var mı?

"Emre Aşık için birkaç kere girişimimiz oldu
imza aşamasına kadar geldik ama olmadı. 2002-2003 senesinde İngiltere Ligi'nden bir takım ısrarla istiyordu. Milli Takım'da oynadığı için İngiltere'de oynayabiliyordu ve serbest kalacak olması da büyük avantajdı. Birkaç kere Emre'yi izlemeye geldiler ama maalesef bunlardan biri 6-0'lık Fenerbahçe ve diğeri de Beşiktaş'ın Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 1-0 mağlup ettiği karşılaşmaydı."
-Hangi takımdı bu?

"Portsmouth istemişti."
"GÖKHAN GÖNÜL'E CİDDİ TEKLİFLER VARDI"
-Bu dönemde böyle bir isim var mı?

"Gökhan Gönül'e son dönemde teklifler vardı. Gökhan'ın her zaman Avrupa şansı var
onu da sonuna kadar değerlendireceğiz. Gökhan'ı İspanya'dan istiyorlar ve CSKA Moskova Zico olduğu için özellikle kadrosuna katmak istiyor. Tabii başkaları gibi oyuncularımızı şu istiyor bu istiyor demeyi sevmiyorum. Resmi teklif aşamasına ancak Fenerbahçe bonservisini belirlediği durumda gelebilecektir. Fenerbahçe de kadrosunda tutmayı düşündüğü için şu ana kadar böyle bir aşamaya gelinmedi ve bildiğiniz gibi F.Bahçe Gökhan ile sözleşme yeniledi."
"LİNCOLN İDARE EDİLEMEDİ"
-İki yıl boyunca Galatasaray'a danışmanlık yaptınız. Yine böyle bir görevde bulunmayı düşünüyor musunuz? Ve önerdiğiniz oyuncular kimlerdi?

"Danışmanlık değil ama sportif direktör olarak görev alabilirim. Temsilcilik çerçevesinde bunu yapabilirim. Galatasaray'da çalışırken de eleştiri aldım. O dönemde transfer edilen isimlerden bir tek Orkun bizim oyuncumuzdu. Barış
kimse de bunu iddia edemez. Avrupa'da önemli scout'larla konuştuğunuz zaman 10 transferden 6'sı tutarsa başarılı sayarlar. Çünkü insan faktörü çok önemli."
FOOTBALL MANAGER
-Football Manager oyununu çok sevdiğinizi biliyorum. Bu oyun bir futbol aşığına ne katabilir?
"Ona tamamen bir oyun gözüyle baktım
hiçbir yere gelemedi."

"SEBASTİAN DEİSLER ÇOK BÜYÜK BİR YETENEKTİ"
-Dünyada sizi hayal kırıklığına uğratan oyuncu var mı? Patlama yapması beklenen ama bir türlü ortaya çıkamayan...

"Güzel soru
Bayern'e transfer olduktan sonra psikolojik nedenlerden dolayı futboldan kaptı. Çok büyük bir yetenekti.
-Avrupa'da transfer piyasası size göre nasıl geçti?

"Çok abartılı rakamlarla bazı transferle yapıldı. Çok gerçekçi rakamlarla transferler de yapıldı. Örneğin Barcelona'nın
kulüp belirler. Xabi Alonso için 35 milyon avro'ya bir şey demeyebilirim ama 90-100 milyon avrolar çok yüksek rakamlar."
-Türkiye'de rakamlar nasıldı?

"Örneğin Beşiktaş Ferrari'yi 4
2 milyona olmasını biz de isterdik ama o oyuncunun bonservisini 2 milyon avroya alamıyorsunuz."

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

"PANDEV DE SENEYE BEDAVA INTER'E GİDECEK"
-Bu konu da eleştiri aldı. Ferrari ilk kez bonservisiyle bir kulübe gitti diye?

"Dünyada serbest transferle hareket eden bir çok oyuncu var. Bu hiçbir şeyin göstergesi değil. Tuncay Şanlı'ya bugüne kadar ne kadar bonservis bedeli ödenmiş! Kötü futbolcu mu Tuncay! Bedavaya İngiltere'ye gitmesi kötü oyuncu olduğunu mu gösterir. Pandev'e bugüne kadar hiç bonservis ücreti ödenmedi
dikkate alınacak bir unsur değil."
-Ferrari nasıl bir oyuncu?

"Bana göre iyi bir oyuncu
tutacağına inanıyoruz ama bunun futbolda garantisi yok. Zapotocny'i alanlar da çok iyi olacağını düşündükleri için aldılar."
-Bu sene Avrupa'da fırtına gibi esecek takım hangisi?

"Yine Barcelona derim."
"REAL MADRİD'İN EN BÜYÜK SORUNU RAUL"

-Flaş transferler yapan Real Madrid ne yapar?

"En son Quito maçına gittim
ama iki-üç maç kaybedilirse çok büyük baskı altına girer."

-Real'in en büyük sorunlarından biri de Barcelona'daki o direncin olmamasıydı...

"Raul Albiol'ün transfer olması da bu yönden önemliydi. Real Madrid toparlanmaya başlıyor. Arbeloa'nın alınması da çok iyi oldu. Keşke Real Madrid ve Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde Bernabeu'da bir final oynasa da biz de mükemmel bir maç izlesek."
"M.CİTY VE JUVENTUS'U MERAK EDİYORUM"
-Bu sezon Avrupa'da büyük bir çıkış beklediğiniz takımlar var mı?

"Manchester City'yi merak ediyorum
Felipe Melo ve Amauri'nin iyi olacağı bir sezonda neler yapabileceğini çok merak ediyorum. Juventus'un bu sezon iyi işler yapabileceğini düşünüyorum."
-Kadro yapılarına baktığınız zaman
Avrupa'da bu sezon en başarılı olacak takımımız size göre hangisi olacak?

"Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki rakipler çok farklı
Fenerbahçe'nin de geçen seneye göre daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu sezon takımlarımızdan ümitliyim."
DECO TÜRKİYE'YE GELİR Mİ?

-Galatasaray'ın Elano
Keita gibi yıldız oyuncuları transfer edebileceğini bekliyor muydunuz?

"Çok zor değil yani
Türkiye'ye her zaman önemli yıldızlar gelebilir."
-Peki Deco Türkiye'ye gelir mi? Bu isim de transfer döneminde çok geçti...

"Şu anda düşünmediğini biliyorum ama her zaman olabilir. Çünkü oyuncuların düşüncesi hemen değişebilir
bugün Londra'da kalmak istiyorum diyen bir oyuncu akşam yatıp sabah kalktığında hiç oynayamayacağım burada bari gidip oraya gidip oynayayım diyebilir."
-Shevchenko'yu da ayrıca sormak istiyorum...

"Asıl düşünülmesi gereken o paralara değip değmeyeceği. Shevchenko transferi de çok zor bir transfer değil. Ama 4-5 milyon avro civarı bir maaşı var
Türkiye'ye getirmek için bu paraların üstüne çıkmaya gerek var mı? Buna da kulüpler karar verecek."
"EN BEĞENDİĞİM TARAFTAR GRUBU"
-Sizi en çok etkileyen taraftar grubu hangisi?

"Şüphesiz Beşiktaş."
-Dünyada...

"Brezilya'da Flamengo - Vasco derbi maçına gitmiştim
Lazio-Roma gibi maçlardaki taraftarlar da çok etkileyici oluyor."

-PlayStation'la aranız nasıl?

"Vasat. Oyuncularımız ile bazen oynuyoruz ama ben eski joystick döneminde çok iyiydim
yeni kumandaya çok hakim değildim. Joystick'le oynayacaklarsa herkesle her oyunu oynarım."
-Favori takımınız hangisi?

"Aramızda hep tartışıyoruz bu konuyu. Burak Yılmaz ile çok sık oynuyoruz. Ben genellikle Inter ile oynuyorum
bir de Arsenal'i çok seviyorum."
"WİLSHERE BAŞKA BİR ŞEY"
-Arsenal'in son yıldızı Wilshere'ı nasıl buluyorsunuz?

"Emirates Cup'ta iki maçta da ordaydım ve canlı izledim. İlk maçta Atletico Madrid maçında oyuna girdi ve herkesin dikkatini çekti
onu görmek benim için çok büyük bir keyifti. İngiliz arkadaşlara şunu söyledim; 'Paul Gascoigne'den sonra hiç böyle bir özel yetenek görmedim.' Tabii birçok yetenekli oyuncu çıktı ama bu başka türlü bir şey. Gascoigne'ın verdiği heyecanı verdi bana."
-Bir takım kursanız
hangi oyuncular yer alır?

"Birkaç kritik oyuncuyu baştan isterim. Ibrahimovic
Ronaldo ve Eto'o gibi isimleri bir araya getiririm. Benim kalecim her zaman Buffon'dur. Türk kaleci olarak da Rüştü'yü alırım."
"HAYATIMDA GİREMEDİĞİM TEK MAÇ"
-Meslek hayatınızda başınıza gelen en ilginç olay neydi?

"Leeds United - Galatasaray maçına girememizdir. Basın tribününün bir kısmı maça giremedik
giremediğim tek maçtır."
Röportaj: Hilmi SEVER

<div>

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)