Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

DataLifeEngine Kurulumu (Detaylı)

Mr.Onur

Fahri Üye
Fahri Üye
Fenerbahçe
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
1,744
Tepkime puanı
0
Puanları
0
DLE (Datalife Engine Cms) içerik yönetim sitemi php üzerinde yapılmış en hızlı cms sitemlerindendir. “Rusların wordpressi” diyebileceğimiz ücretli sistem, wordpressten ayrılan en önemli özelliği çok büyük portallar yapılabileceği ve bu portalın hiç bir şekilde hostta sunucuyu zorlamayacağıdır. Benim 1 aydır DLE üzerinde edindiğim deneyimlere göre bunu açıkça söyleyebiliyorum. İkinci önemli özelliği ise tema kolaylıklarıdır. Temalar üzerinde düzenleme yapmak sadece html ve css bilgisinize kalmaktadır. Hiç bir şekilde php kod bilgisi gerekmemektedir.Bundan sonra sizi DLE ye çekecek özellikleri hızlıca sıralıyorum (Bu özellikler dle ile default olarak gelmektedir).


DLE Özellikleri;




  • [*=center]SEO url denilen, denilen urlelerin anlamlı kelimeler içermesi bulunmaktadır.3 farklı sef url (search engine friendly url) bulunmaktadır.
    [*=center]Admin güvenli giriş seçenekleri ve üye girişlerinde standart captha
    [*=center]Ajax sistemli alt yapı. istenildiğinde aktif edilebilen.
    [*=center]Reklam kontrol sistemi. Standart olarak gelen bu sistem istediğiniz yerde reklamları çıkarmanız ve süre ayarlayarak o süre içerisinde yayında kalmasını sağlamak.
    [*=center]Admin panelden tema düzenleme seçenekleri
    [*=center]Site takvimi ve aşivler oluşturma
    [*=center]Rss ve Etiket özellikleri standart olarak bulunmakta.Ayrıca sitelerden Rss haber çekebilme otomatik.
    [*=center]Siteye admin panelden dosya yükleyebilme. Dosya indirme koruması. Sitenizden başka bir siteye kopyalanan dosya link çalışmaz.
    [*=center]Korumalı url özelliği. Yukarıda bahsettiğim dosya linki korumasında özelliği herhangib ri urleyide koraumaktadır. Url siteniz haricinde bir sitede çalışmaz. RIklandığında anasayfanıza yönlendirir.
    [*=center]Resim ve video filigran özelliği. İstediğiniz filigranı tasarlayıp sisteme ekleyerek resimleriniz veya videolarınız sitenize yüklenirken resim veya videoya işlenir. Ayrıca otomatik resim boyutlandırma.
    [*=center]PDA telefonlar için özel tasarımlı tema. PDA telefon ile birisi sitenize girdiğinde PDA ya uygun tasarımlı tema aktif olur. Mobil uyumlu bir scripttir.
    [*=center]Admin panelinden sistemin sql yedeğini alabilme.
    [*=center]Yönetici, Editör,Yazar,Üye, Ziyaretçi grubları ve bu gruplara ayrı ayrı onlarca özellik atayabilme.Forumlardaki gibi bir çok yazarlı sistem oluşturmakta çok kullanışlı.
    [*=center]Admin panelden e-posta şablonları düzenleyebilme.
    [*=center]Kelime filitreleme ve ip banlayıcı/üye banlayıcı modüller standart olarak bulunmaktadır.
    [*=center]Site haritası ve anketler kurulumda standart olarak gelmektedir.
    [*=center]Site içi ÖM (özel mesaj) gönderebilme. Ayrıca tüm üyelere ÖM atabilme.
    [*=center]Admin panelden çalışan ve sistem dosyalarını tarabilen antivirüs özelliği.
    [*=center]Admin panelden veri tabanı obtimizasyon yapabilme özelliği.
    [*=center]Standart Gzip ve önbellek özellikleri.

Ve işin en güzel tarafı daha önce dediğim gibi bu kadar çok özellik bulunmasına rağmen sunucuda hiç bir problem yaratmayacak bir sistemdir. Aynı hit sayısı ve benzer içerikli joomla veya wp sistemlerinin %50-%70 kadar trafik veya cpu harcayacak bir sistemdir. Sistem yorulması üzerinde bu kadar durmamdaki nokta bir çok kişi sitelerinde trafik yada cpu problemleri yaşamaktadır. DLE ile bunların hiç birisini yaşamayacaksınız. Bunun en güzel örneği bu günlerde gördüğüm alexada 500-5000 arasında yer alan 10 tane DLE alt yapılı sitenin bu kadar çok hiti rahatlık kaldırabilmesi. Bu alexa değerlerinde (hitlerinde) wp siteler görebilmeniz mümkün değildir.Bu siteleri alttaki resimde görebilirsiniz.Ekstra olarak bu siteler için önemli bir nokta, o kadar çok spam yapmalarına rağmen googleın durumu farkedememesidir.


Nasıl Kurulur?



İndirdiğiniz scriptinizi sunucunuza yükleyin upload klasöründeki dosyaları ftp programı ile sunucunuza gönderin. Ardından Sitenize giriş yapın. Karşınıza ” Scripti kurmak icin install.php yi calistiriniz yada buraya tiklayiniz ” gibi bir yazı gelecek. Sizde tiklayiniz yazısına tıklayarak ilk adımı atlayın.Karşınıza çıkan ekranda Sonraki adım diyerek devam edin.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

Bu adımı geçtiğinizde karşınıza ‘ DLE sözleşmesi ‘ gelecektir. Sözleşmeyi kabul edip diğer adıma geçelim.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

Sözleşmeyi kabul edi SONRAKİ butnuna tıkladığımızda bize Php ve Sistem Denetimi bölümü gelecek.Bu bölümü sonraki diyerek devam edelim.Karşımıza gelen ekranda yine CHMOD değeri uygulamamız gereken dosyalarımız var. Bunları ben size kısaca sıralayayım.


CHMOD Değeri verilecek dosyalar



./backup/





  • [*=center]./engine/data/

    [*=center]./engine/cache/

    [*=center]./engine/cache/system/

    [*=center]./uploads/

    [*=center]./uploads/files/

    [*=center]./uploads/fotos/

    [*=center]./uploads/posts/

    [*=center]./uploads/posts/thumbs/

    [*=center]./uploads/thumbs/

    [*=center]./templates/

    [*=center]./templates/Default/





Ben hemen bu dosyalarıma CHMOD Değeri veriyorum ve sonraki adım diyerek devam ediyorum. CHMOD değerlerinizi uyguladıktan sonra sayfanızı yenileyin. Sayfanızın görünümü aşağıdaki gibi olmalıdır.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun

Sizinde böyle olduysa hadi kuruluma devam edelim. Sonraki diyerek bu bölümüde bitirin.

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Yukarıdaki bölümde Düzenlemeniz gereken yerlermySQL DB Adı:mySQL DB Kullanıcı Adı:MySQL DB Şifre:Kullanıcı Adı:Şifre Şifre Onay:(Şifrenizin tekrarı) E-mail:bu kısımları düzenleyebilirsiniz. Onun haricinde bir yeri düzeltmenize gerek yok. Bir örnek vermek gerekirse;

Linkleri sadece kayıtlı üyeler görebilir. Linkleri görebilmek için Üye Girişi yapın veya ücretsiz olarak Kayıt Olun


Yukarıdaki size sadece örnek arkadaşlar. Ben size göstermek için böyle kurdum. Sonra diyerek devam edelim ve Kurulumu bitirelim.install.php dosyasını silmeyi unutmayın!Size tavsiyem install.php yi sildikten sonra upgrade dosyasınıda kaldırmanız. FTP ‘den kaldıramıyorsanız. Cpanel yada PLESK sisteminizden dosyalar kısmından kaldırın.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst