Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Clash Royale Sıradan Kartlar ve Stratejileri

Siyah

Fahri Üye
Fahri Üye
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
6,948
Tepkime puanı
8
Puanları
1
Konum
Osmanlı
Clash Royale sıradan kartlar oyunda karşınıza çıkma olasılığı en yüksek olan kartlardır. Bu kartları uygulayacağınız stratejiye göre en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Sıradan kartlar hakkında genel bilgiler ve temel stratejileri size bu konuda yardımcı olacaktır. Clash Royale sıradan kartlar konusunda diğer kartlara göre çok daha cömerttir. Bu nedenle genellikle seviyeleri en üst düzeye ulaşan ilk kartlar bunlardan oluşur.


İskeletler (1 İksir)


İskeletler, Kemik Çukuru arenasına erişildikten sonra alınabilen bir karttır. İskeletler özellikle ağır hareket eden ve yüksek cana sahip olan kara birliklerinin dikkatini dağıtmak ve onları ortadan kaldırabilmek için kullanılabilir.Prens gibi aniden hasar veren birlikleri durdurmak için İskeletleri kullanabilirsiniz. Doğrudan binalarınızı hedef alan Dev gibi birliklere hızlıca hasar vermek için İskeletler oldukça kullanışlı olabilmektedir. İskeletler saldırı yönünde değil savunma yönünde kullanılması gereken kartlardan birisidir.Düşük İksir tüketimi nedeniyle Savaş Destesi içerisinde rotasyon kartı olarak kullanılabilir. Ama ne olursa olsun İskeletleri kullanırken savunma yönünde kullanmaya özen göstermelisiniz.



Goblinler (2 İksir)


Goblinler, Goblin Stadyumu arenasına erişim sağlandıktan sonra alınabilen kartlar arasında yer alır. Goblinler kara birlikleridir. Kullanım bedelleri düşük olduğundan sürekli olarak kullanabilecek kara birlikleridir.Goblin birliklerini Prens gibi yüksek hasar verebilen birliklerin dikkatini dağıtmak için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte yüksek cana sahip olanDev veya Golem gibi doğrudan binaları hedef alan birliklere hasar verebilmek için Goblinler ideal birliklerdir.Goblinler hızlı birlikler olmalarına rağmen canları oldukça düşüktür. Bu nedenle kullanılacak uygun büyülerle hızlı bir biçimde öldürülebilirler. Stratejinizi uygulamadan önce bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.



Mızraklı Goblinler (2 İksir)


Mızraklı Goblin, Goblin Stadyumu arenasına erişim sağlandıktan sonra elde edilebilen bir karttır. Mızraklı Goblin kara birlikleri arasında yer alır. Oldukça agresif bir strateji uygulayacaksanız bu birimler oldukça kullanışlı olabilmektedir.Mızraklı Goblin birlikleri Dev veya buna benzer yüksek canı olan birliklerin arkasından kullanılabilecek destekleyici birliklerdir. Minyon veya Balongibi hava birliklerini hızlı bir biçimde ortadan kaldırabilirler. Bunun yanında kuleleri savunma konusunda diğer birliklere göre çok daha etkin olabilmektedirler.Mızraklı Goblin birliklerinin sağlıkları oldukça düşüktür. Kullanım stratejinizi rakibin büyülerine göre gerçekleştirmelisiniz. Aksi taktirde rakibiniz büyülerle Mızraklı Goblin birliklerinizi kolayca ortadan kaldırabilirler.



Çarpma (2 İksir)


Çarpma, Büyü Vadisi arenasına erişim sağlandığında elde edilebilen büyü kartları arasında yer alır. Çarpmabüyüsü özellikle canı az olan birliklere karşı etkili olabilmektedir.Rakibiniz birliklerini ardı ardına kullanmışsa ve siz Çarpma büyüsüne sahipseniz düşük İksir tüketimi nedeniyle bu büyüyü kullanarak rakibin birliklerini ortadan kaldırmayı düşünebilirsiniz. Çarpma büyüsü alan hasarı verebilen bir büyüdür. Birçok birliği durdurma ve aynı zamanda şarj yoluyla saldırı düzenleyen birlikleri engelleme konusunda etkili bir karttır.


Ateş Ruhları (2 İksir)


Ateş Ruhları, Büyü Vadisi arenasına erişim sağlandığında elde edilebilen bir birlik karttır. Alan hasarı veren bu birliklerde patladıkları zaman ortadan kaybolmaktadırlar. Alan hasarı verdikleri için özellikle çoklu birliklere karşı etkilidirler. Minyon Sürüsü veya Minyonlar gibi birliklere karşı kullanıldığında dikkatli hareket edilmelidir çünkü saldırmadan ölebilirler.
Özellikle savunma yönünde kullanılabilecek bir karttır. Canları çok az oldukları için saldırıda pek etkili bir kart değildir. Konuşlandırma süresi olduğu için doğrudan rakiplerin ortasında veya önünde kullanılmamalıdır. Ateş Ruhları hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız Ateş Ruhları Temel İpuçları rehberine göz atabilirsiniz.



Şövalye (3 İksir)


Şövalye, Eğitim Kampı bitirildikten sonra alabileceğiniz bir karttır. Bir kara birimi olan Şövalye, ortalama can ve hasar becerisi ile her stratejiye uyum sağlayacak niteliktedir.Bu birimi dilerseniz saldırı için dilerseniz savunma için kullanabilirsiniz. Sahip olduğu ortalama değerler nedeniyle gerekli esnekliğe sahiptir. DilersenizDev veya Dev İskelet gibi sağlığı yüksek olan birimlerin arkasından kullanabilirsiniz. Her ne kadar çok verimli olmasa bile Şövalye, sağlığı düşük olan birimleri savunmak için kullanılabilir.Şövalye tekli hasar verebilen bir birimdir. Bu nedenle birden fazla birimle aynı anda mücadele edebilecek kapasiteye sahip değildir. İskelet Ordusu ve İskeletler gibi birimlere karşı kullanmamalısınız.



Bombacı (3 İksir)


Bombacı, Eğitim Kampı bitirildikten sonra alınabilecek bir karttır. Bir kara bilimi olan Bombacı, alan hasarı verebilmektedir.Bombacı, savunma yönlü kullanıldığı zaman etkilidir. Özellikle İskelet Ordusu ve İskeletlergibi çoklu birimlere karşı kullanıldığında etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diğer birimlerinizi veya kuleleri korumak için Bombacı biriminden faydalanmayı düşünebilirsiniz.Hava saldırısı yapabilme imkanı olmayan Bombacı, hava birimlerine karşı oldukça savunmasızdır.



Okçular (3 İksir)


Okçular, Eğitim Kampı tamamlandıktan sonra alınabilecek bir karttır. Kara birlikleri arasında yer alan Okçular, kara ve hava birimlerine saldırabilmektedir.Uzun saldırı menziline sahip olan Okçular, canı yüksek olan birimleri desteklemede kullanılabilmektedir. Bunun yanında savunma yönünde ise düşük canlı birimlere karşı savunma mekanizmasında kullanılabilir.Okçular genel anlamda rakip birimleri hedef aldıklarından ötürü, sizin bölgenize girmelerine yakın zamanda ufak birlikleri kullanarak onların dikkatini dağıtabilir ve Arena Kulelerinin desteği ile onları kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.



Minyonlar (3 İksir)


Minyonlar, Kemik Çukuru arenasına ulaşıldıktan sonra alınabilen kartlardan birisidir. Hava birlikleri arasında yer alan Minyonlar, diğer hava birliklerini durdurmak veya yüksek cana sahip olan diğer birlikleri desteklemek için kullanılabilir.Minyonlar düşük cana sahip birimlerdir ve asla yalnız kullanılmamalıdır. Eğer bu birimleri tek başına kullanırsanız Okçular, Mızraklı Goblinler veya Arena Kuleleri tarafından kolayca yok edileceklerdir.Minyonlar özellikle Balon gibi ağır ilerleyen birlikleri yok etmek için kullanılabilir. Bunun dışında canları düşük olduğundan rakiplerin alan büyüleri veya alan hasarı veren birlikleri tarafından kolayca öldürülebilirler.



Oklar (3 İksir)


Oklar, Eğitim Kampı bitirildikten sonra elde edilebilen büyü kartıdır. Diğer birçok büyünün aksine etki alanı çok daha geniş olduğundan düşük cana sahip olan birliklere karşı etkili bir biçimde kullanılabilmektedir.Oklar aynı zamanda düşük cana sahip olan binaların işini bitirmek için kullanılabilir. Fakat Oklar büyüsü, Taç Kulelerine çok daha az hasar vermektedir. Kullanılmadan önce bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.



Top (3 İksir)


Top, Barbar Çanağı arenasına ulaşıldıktan sonra alınabilen bir bina kartıdır. Top binasını uygun şekilde yerleştirdiğiniz zaman kara birimlerine karşı etkili bir savunma stratejisi gerçekleştirebilirsiniz.Arena Kuleleri ayaktayken Top binasını onların arkasına koyarak kara savunmanızı güçlendirebilirsiniz. Ancak, Top binaları hava birlikleri tarafından kolaylıkla yıkılabilir olduğundan onları savunabilecek birliklere sahip olmalısınız. Top binalarını mutlaka Arena Kulelerinin saldırı mesafesi içerisinde kalan noktalarda kullanmalısınız.



Tesla (4 İksir)



Tesla, P.E.K.K.A.'nın Oyun Evi arenasına erişim hakkı sağlayanlar tarafından alınabilen bir bina kartıdır. Yerin altına gizlendiğinde büyüler tarafından dokunulmaz olan Tesla, bu yönden oyunun en iyi savunma binalarından birisidir.Tesla, özellikle çoklu hedeflere karşı etkili bir savunma binasıdır.İskeletler veyaOkçular gibi düşük cana sahip olan birlikleri anında yok edebilmektedir. Uygun savunma stratejilerinde daima işe yarayan bir bina olan Tesla, doğru kullanılmadığı zaman etkisiz kalabilmektedir.



Havan (4 İksir)


Havan, İnşaatçının Atölyesi arenasına erişim sağlayan oyuncular tarafından alınabilen bir bina kartıdır. Hem savunma hem de saldırı yönünde kullanılabilen kullanışlı bir kart olan Havan, kullandıktan sonra mutlaka savunulmalıdır.Havan, düşük cana sahip çoklu birlikleri kolayca ortadan kaldırabilir ama yüksek cana sahip birliklere karşı etkisizdir. Özellikle Domuz Binicisibirliklerine karşı son derece etkisiz olan Havan binasının uygun noktalara yerleştirilmesi gerekir. Genellikle Kral Kulesi'ne yakın yerleştirilmektedir.Havan ön taraflarda kullanıldığı zaman rakibin Arena Kulelerine saldırı gerçekleştirebilmektedir. Ancak iyi korunamadığı için kolayca hedef haline gelebilmektedir.



Barbarlar (5 İksir)


Barbarlar, Barbar Çanağı arenasına ulaşıldığında elde edilebilen karttır. Kara birliği olan Barbarlar kartı aynı anda 4 Barbarın savaş alanına dahil edilmesini sağlar. Ortalama can ve hasar miktarına sahip olan Barbarlar oldukça yavaş hareket etmektedirler.Barbarlar düşük cana sahip olan menzilli birliklere karşı kullanılabilmektedir. Ancak, Cadı ve Büyücü gibi alan hasarı veren kartlara karşı oldukça etkisiz kalmaktadırlar. Barbarları en çok üzecek kart ise Alev Topu büyüsüdür. Doğru kullanıldığı zaman bu büyü 4 Barbara önemli ölçüde hasar verebilmektedir.



Minyon Sürüsü (5 İksir)


Minyon Sürüsü, P.E.K.K.A.'nın Oyun Evi arenasına erişim sağlandıktan sonra temin edilebilen bir karttır. Normal Minyon kartının aksine bu kart birden fazla Minyon içermektedir.Minyon Sürüsü, özellikle yüksek cana sahip birlikleri desteklemek için kullanışlı bir karttır. Dev veya Dev İskelet gibi birimleri korumak ve onları hedef binalara yaklaştırmak için bu kartı kullanabilirsiniz. Ayrıca, Minyon Sürüsü rakip oyuncu tarafından görmezden gelindiğinde kuleleri hızlıca yok edebilecek güce sahiptir.Minyon Sürüsü alan etkisine sahip büyüler tarafından kolayca yok edilebilmektedir ancak en kolay yok etme aracı Oklar büyüsüdür. Bununla birlikte Minyon Sürüsü, Domuz Binicisi ile bir araya getirilerek oldukça etkili ve yıkıcı bir strateji uygulanabilmektedir.



Kraliyet Devi (6 İksir)


Kraliyet Devi, Kraliyet Arenası savaş alanına erişim sağlandığında açılan kartlardan birisidir. Normal Dev biriminin aksine Kraliyet Devi, Sıradan kart sınıfındadır. Dev ile benzer özelliklere sahip olan bu kart menzilli saldırı gerçekleştirebilmektedir. Özellikle Prenses kartıyla muazzam bir ikili olabilmektedir.Her ne kadar oldukça güçlü olsa bile İskelet Ordusu ve Minyon Sürüsütarafından kolayca etkisiz hale getirilebilmektedir. Uygun stratejilerde Kraliyet Devi kilit role sahip olabilmektedir.Clash Royale oynarken daha fazla stratejiye ve ipucuna mı ihtiyacınız var? Hemen Clash Royale Desteleri veya Clash Royale Rehberleri kısmına göz atarak en iyi stratejiler ve ipuçları ile tanışabilirsiniz!
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst