Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

'Barış darbesinin' ilk günü!

Hükümdar

Administrator
Admin
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
24,068
Tepkime puanı
12
Puanları
199
Konum
America
Web sitesi
www.metin2tr.net
Tayland'da aylardır devam eden siyasi kargaşanın ardından ordu, beklenmeyen bir girişimde bulunarak sıkıyönetim ilan etti.
Korkmayın 'darbe değil'
Tayland Ordu Komutanı General Prayuth Chan-ocha, sabahın erken saatlerinde yaptığı açıklamada, sıkıyönetimin, "tüm taraflar için barışı ve düzeni yeniden tesis etmeyi amaçladığını" ve bunun bir darbe olmadığını söyledi.
Sıkıyönetim ilanıyla Bangkok'taki ana geçiş noktalarını kontrol altına alan askerler, tüm televizyon kanallarından, sıkıyönetimi uygulamak için kurulan Barış Koruma Komuta Merkezi'nin açıklamalarını yayınlamasını istedi.
10 uydu kanalının yayını durduruldu
Hükümet yanlısı ve hükümet karşıtı 10 uydu kanalından yayınlarını durdurmaları istenirken, Barış Koruma Komuta Merkezi, siyasi taraflara gösteri yapmamaları çağrısında bulundu.
Sıkıyönetimle teknik olarak Niwatthamrong Boonsongpaisan başkanlığındaki sivil hükümetin görevinin başında olduğu, ordunun yalnızca ulusal güvenliğin sorumluluğunu devraldığı ifade ediliyor.
Tayland'da aylar süren hükümet karşıtı protestoların ardından Yinglak Şinavatra, 7 Mayıs'ta Anayasa Mahkemesi tarafından yetkisini kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak başbakanlık görevinden alınmıştı. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu da Şinavatra'nın görevini ihmal ettiğine ve Senato'da yargılanmasına karar vermişti.
Yinglak'ın yerine geçici olarak, Başbakan Yardımcısı Niwatthamrong Boonsongpaisan getirilmişti.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst