Hızlı Konu Açma

Hızlı Konu Açmak için tıklayınız.

Son Mesajlar

Konulardaki Son Mesajlar

Reklam

Forumda Reklam Vermek İçin Bize Ulaşın

Öğretmen-Çırak Sistemi

İntifada

Uzman Üye
Uzman Üye
Bursaspor
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
1,865
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
BURSA
3.0.2 "Gizli Bilgiler" güncellemesi ile birlikte, oyunda Rehberlik Sistemi başlamıştır. Bu kılavuzda, Öğretmen ve Çırak adaylarına sistemi etkin bir şekilde kullanabilmeleri için gerekli bilgileri sağlayacağız.

Çıraklar İçin


Şimdi, diyelim ki deneyimli bir müttefikinize başvurarak tecrübe edinmeye karar verdiniz. Öğretmeniniz kim olabilir?

Öğretmen dediğimiz kişi, "Allods Online" dünyasını kavramanızda size yardımcı olan kıdemli bir arkadaşınızdır (en azından 30. gelişim seviyesine ulaşmış bir karakterdir). Öğretmen, zorlu görevlerin üstesinden nasıl geleceğiniz, çok güçlü rakiplerle nasıl baş edeceğiniz ya da gitmeniz gereken yere nasıl ulaşacağınız konusunda size tavsiye verir. Bir rehber bulmak için İletişim menüsünden bu konuyla ilgili sekmeye işaret koymak yeterlidir

Öğretmen, belli kriterlere bağlı olarak size otomatik bir şekilde atanacaktır:

Sadece şu an oyunda bulunan karakterler seçilebilir.

Öğretmen adayının, Çırak ile aynı topluluktan olması gerekir.

Öğretmenin, Çırak ile aynı sınıftan olması gerekir.

Kimin Öğretmeniniz olacağını seçerken, tercih en az Çırağı olan karakterden yana kullanılır.

Çırak olarak ise, en fazla seviye farkı bulunan karakter seçilir.


Ekranın sol alt bölümündeki "İletişim" menüsünde bulunan "Öğretmen" sekmesini kullanarak veya "O" tuşuna basarak, istediğiniz zaman öğretmeninizle ilgili bilgileri gözden geçirebilirsiniz.

Burada öğretmeninizin adını, seviyesini, diğer Çıraklarının listesini ve ayrıca ne kadar süredir Öğretmen olduğunu görebilirsiniz. Buradan Öğretmeninize ya da onun çıraklarından herhangi birine mesaj gönderebilirsiniz. İyi bir Öğretmenin her zaman çok sayıda öğrencisi vardır. Bu yüzden güvenilir birilerini bulmanız daha kolay olur!





Öğretmeninizi sevmezseniz ondan vazgeçebilirsiniz. Bu durumda, otomatik olarak başka bir öğretmene atanırsınız ancak onun hizmetlerinden de vazgeçebilmeniz için en az bir gün geçmesi gerekir. Eğitimi yarıda kesmeden önce iyi düşünün.
Şunu unutmayın ki, saygısız bir tavır sergilerseniz, öğretmeniniz de sizden vazgeçebilir.

Öğretmenden vazgeçilmesi karşılığında, geçici bir süreliğine mevcut öğretmenden vazgeçememe cezası uygulanır. "Bir öğretmene ihtiyacım var" kutusundaki onay işaretinin kaldırılması karşılığında ise, bu kutuya tekrar onay işareti koyma konusunda bir ceza uygulanır.

Geçici cezanın büyüklüğü, sizin kaç defa öğretmenden vazgeçtiğinize veya onay işaretini kaldırdığınıza bağlıdır. Aldığınız ceza, bir Öğretmenden vazgeçtiğinizde bildiri olarak size gösterilir. Eğer yeterince uzun bir süre öğretmeninizden vazgeçmezseniz, cezanın büyüklüğü kademeli bir şekilde azaltılır.

Şunu da unutmayın ki; öğretmeninizle hiç anlaşamasanız bile, kaybedeceğiniz hiçbir şey yoktur!

Son olarak, birkaç önemli hususu da bilgilerinize sunuyoruz;

Yalnızca 3.0.2 güncellemesinden sonra oluşturulmuş olan karakterler Çırak olabilir.
Reenkarnasyonlar Çırak olamaz.
Eğer Öğretmeninizin gelişim seviyesinin üzerinde bir seviyeye erişirseniz, Çıraklık durumunuz otomatik olarak sona erer.

Öğretmenler İçin


Acemilere destek olmaya ve engin tecrübelerinizi size ihtiyacı olan kişilerle paylaşmaya mı karar verdiniz? O zaman bilmeniz gereken ilk şey, kimlerin sizin Çırağınız olabileceğidir.

Çırak, Sarnaut dünyasını keşfetmeye yeni başlamış bir acemidir (3.0.2 güncellemesinin ardından oluşturulmuş bir karakterdir). Daha deneyimli arkadaşlarının yardımına ve tavsiyelerine ihtiyaç duyar.*

"İletişim" menüsündeki ilgili sekmeye bir onay işareti koyarak Öğretmen olma isteğinizi belirtirseniz, uygun Çıraklar size otomatik olarak atanacaktır.

Öğretmen, Çırakları tarafından elde edilen ganimetlerden, yani Yıl Dönümü Sikkelerinden, Gayret İşaretlerinden ve Altından belli bir pay alır. Çırağınızın bu durumdan herhangi bir kaybı olmaz!

Unutmayın ki ödülün büyüklüğü, Çırağınızın seviyesine ve ne kadar süredir sizin eğitiminizde bulunduğuna bağlıdır. Bu yüzden Çırağınıza elinizden geldiğince yardım etmek, sizin yararınıza olur.


Aşağıda, Çırağın seviyesine ve eğitim süresine bağlı olan ödül hesaplama tablosunu görebilirsiniz:




Eğer Çırak sizinle aynı seviyeye ulaşırsa, Çırağınız olmaktan çıkar.
Unutmayın:*Birden çok çırağınız olabilir. İstediğiniz çırağınızdan vazgeçebilirsiniz ancak o zaman çırağınızın eğitiminden ödül alamazsınız ve başka bir çıraktan vazgeçebilmeniz için en az bir gün geçmesi gerekir.
Çıraklarınıza yeterince ilgi göstermezseniz, çıraklarınız sizin hizmetlerinizden vazgeçebilir.
Ekranın sol alt bölümündeki "İletişim" menüsünde bulunan "Çıraklar" sekmesini kullanarak veya "O" tuşuna basarak, çıraklarınızla ilgili bilgileri gözden geçirebilirsiniz.

Bu bölümde Çıraklarınızın seviyelerini, bulundukları yerleri, eğitim süresini ve çıraklarınızın eğitimi sayesinde elde ettiğiniz kazancı görebilirsiniz. Ayrıca Çıraklarınıza mesaj gönderebilirsiniz.

Bu sekmede istediğiniz Çırağınızdan vazgeçebilirsiniz ya da Öğretmen olmayı bırakabilirsiniz.*


Unutmayın: Öğretmenlik yükümlülüklerinizi gereği gibi yerine getiremezseniz, Çırağınız sizden vazgeçebilir!
Çıraktan vazgeçilmesi karşılığında, geçici bir süreliğine mevcut çıraktan vazgeçememe cezası uygulanır.
"Öğretmen olmak istiyorum" kutusundaki onay işaretinin kaldırılması karşılığında ise, bu kutuya tekrar onay işareti koyma konusunda bir ceza uygulanır.

Geçici cezanın büyüklüğü, sizin kaç defa Çıraklarınızdan vazgeçtiğinize veya onay işaretini kaldırdığınıza bağlıdır. Aldığınız ceza, Çıraktan vazgeçtiğinizde bildiri olarak size gösterilir. Eğer yeterince uzun bir süre çıraklarınızdan vazgeçmezseniz, cezanın büyüklüğü kademeli bir şekilde azaltılır.
 

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst